Κορονοϊός: Από πότε οι πολίτες θα έχουν δυνατότητα της επιλογής του εμβολίου που θα κάνουν

Η επιλογή αυτή θα γίνει εφικτή από το τέλος Μαρτίου καθώς αναμένεται να ενωθούν τα συστήματα εμβολίων

Την δυνατότητα επιλογής εμβολίου από τους πολίτες έκανε γνωστή κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας, ο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η επιλογή αυτή θα γίνει εφικτή από το τέλος Μαρτίου καθώς αναμένεται να ενωθούν τα συστήματα εμβολίων των εταιρειών Phizer Moderna και AstraZeneca. Η μόνη προϋπόθεση σύμφωνα με τον κ Θεμιστοκλέους είναι να υπάρχει επάρκεια στις ποσότητες.

«Κατ’ αρχήν έχουμε πει από την προηγούμενη ενημέρωση ότι σταδιακά ενώνονται τα δυο συστήματα εμβολιασμού που έχουμε. Και τα άτομα που είναι δικαιούχα με τα άλλα δύο εμβόλια, καθώς και το εμβόλιο της AstraZeneca. Από την στιγμή που στο τέλος του μήνα που θα ενωθούν τα δυο συστήματα, όλοι θα είναι δικαιούχοι για όλα τα εμβόλια, ο πολίτης θα μπορεί να αποφασίζει τι θέλει να κάνει», υπογράμμισε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Κατά την ενημέρωση τονίστηκε ότι το ποσοστό εμβολιασμών AstraZeneca είναι στο 85% και δεν υπάρχουν αδιάθετες δόσεις. «Να θυμίσω ότι είναι ένα εμβόλιο το οποίο φυλάσσεται σε θερμοκρασία 2-8 βαθμούς για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Και ακόμα και φιαλίδιο να ανοιχτεί, μετακυλίεται στην επόμενη μέρα. Άρα δεν είχαμε αδιάθετες δόσεις και δεν χρησιμοποιήθηκαν για κάποιες άλλες ομάδες» είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here