Εκτός από την Ελλάδα, πυρκαγιές σαρώνουν Ιταλία, Αλγερία και Ρωσία


Ποιες άλλες χώρες πλήττονται από κύματα πυρκαγιών, πέρα από την Ελλάδα. 

Πυροσβέστες από πολλές χώρες βοηθούν τις ελληνικές πυροσβεστικές δυνάμεις στη μάχη που δίνουν ενάντια στις φλόγες στην Εύβοια, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC.

Πυροσβεστικά ελικόπτερα επιχειρούσαν κοντά στην Ιστιαία. Η Ουκρανία, η Ρουμανία και η Σερβία έχουν στείλει βοήθεια στην περιοχή. Παράλληλα, πυρκαγιές μαίνονται και στην Ιταλία, την Αλγερία και τη Ρωσία.

Η Ελλάδα έχει λάβει βοήθεια από άλλες χώρες της ΕΕ, καθώς και από την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Πυροσβεστικές δυνάμεις και μέσα έχουν στείλει στη χώρα μας επίσης, μεταξύ άλλων, και το Ισραήλ, η Αίγυπτος, το Κατάρ, το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και η Ρωσία. Ακόμη, οι ΗΠΑ έχουν στείλει ένα αεροσκάφος. Η ΕΕ έχει πει ότι κινητοποιεί μια από τις μεγαλύτερες κοινές επιχειρήσεις πυρόσβεσης που έχουν γίνει ποτέ στην Ευρώπη, για να βοηθήσει την Ελλάδα και άλλες χώρες που πλήττονται.

Ο καύσωνας έχει στείλει τις θερμοκρασίες στους 45 βαθμούς Κελσίου στην Ελλάδα και σε τμήματα της νότιας Ιταλίας. Γενικότερα, ο καύσωνας στη Μεσόγειο έχει οδηγήσει και σε πυρκαγιές στη νότια Ιταλία, με την Καλαβρία, την Απουλία και τη Σικελία να είναι οι περιοχές που πλήττονται σκληρότερα. Επίσης, αναφορές από ΜΜΕ στην Αλγερία κάνουν λόγο για δεκάδες πυρκαγιές εκεί και τουλάχιστον 10 νεκρούς.

Παράλληλα μεγάλες δασικές εκτάσεις στη βορειοανατολική Ρωσία κινδυνεύουν από πυρκαγιές, με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν να διατάσσει αποστολή ενισχύσεων στην περιοχή. Η Γιακουτία είναι αραιοκατοικημένη, και τον χειμώνα είναι η ψυχρότερη περιοχή της Ρωσίας- ωστόσο πάνω από 60.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους έχουν καταστραφεί από φωτιές στην περιοχή. Φωτιές επίσης έχουν σαρώσει 1.230 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο Ιρκούτσκ.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ