Παραιτείται ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο


Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης παραιτείται εν μέσω των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα παραιτηθεί μετά από την έρευνα από τη γενική εισαγγελέα της πολιτείας η οποία έκανε λόγο για παρενόχληση πολλαπλών γυναικών από πλευράς του, «πυροδοτώντας» μπαράζ εκκλήσεων από κορυφαίους Δημοκρατικούς, μεταξύ των οποίων ο Τζο Μπάιντεν, για αποχώρησή του.

«Και νομίζω πως, δεδομένων των συνθηκών, ο καλύτερος τρόπος που μπορώ να βοηθήσω τώρα είναι εάν κάνω στην άκρη και επιτρέψω στην κυβέρνηση να επιτρέψει στη διακυβέρνηση, και ως εκ τούτου αυτό θα κάνω, επειδή εργάζομαι για εσάς, και το να κάνω το σωστό είναι το να κάνω το σωστό για εσάς» είπε ο Κουόμο, σύμφωνα με το NBC News.

Για το υπόλοιπο της θητείας θα τον αντικαταστήσει η Κάθι Χόχουλ, Δημοκρατική, που θα γίνει η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης της πολιτείας.

Αντιμέτωπος με διαδικασίες παραπομπής σε δίκη, ο 63χρονος Κουόμο είπε ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του σε 14 ημέρες, συνεχίζοντας παράλληλα να υποστηρίζει πως δεν έκανε κάτι λάθος. Απευθυνόμενος στις τρεις κόρες του, είπε πως θέλει να γνωρίζουν πως «δεν έδειξα ποτέ σκόπιμα ασέβεια σε μια γυναίκα, ούτε θα το έκανα ποτέ, δεν αντιμετώπισα καμία γυναίκα διαφορετικά από ό,τι θα ήθελα να αντιμετωπίζεται, και αυτή είναι η αλήθεια».

«Ο μπαμπάς σας έκανε λάθη. Και ζήτησε συγγνώμη, και έμαθε από αυτό, και αυτά έχει η ζωή» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από NBC News

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ