Αλγερία: Δεκαοκτώ νεκροί στρατιωτικοί στις πυρκαγιές


Δεκαοκτώ άνδρες του αλγερινού στρατού έχασαν τις ζωές τους στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών.  

Δεκαοκτώ άνδρες του στρατού της Αλγερίας έχασαν τη ζωή τους στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών που ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας ανατολικά της πρωτεύουσας, του Αλγερίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι έξι πολίτες έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην επαρχία Τίζι Ούζου, σχεδόν 100 χλμ. ανατολικά του Αλγερίου.

Πέραν της Ελλάδας, μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται και στην Ιταλία, την Αλγερία και τη Ρωσία.

Ο καύσωνας έχει στείλει τις θερμοκρασίες στους 45 βαθμούς Κελσίου στην Ελλάδα και σε τμήματα της νότιας Ιταλίας. Γενικότερα, ο καύσωνας στη Μεσόγειο έχει οδηγήσει και σε πυρκαγιές στη νότια Ιταλία, με την Καλαβρία, την Απουλία και τη Σικελία να είναι οι περιοχές που πλήττονται σκληρότερα. Επίσης, αναφορές από ΜΜΕ στην Αλγερία κάνουν λόγο για δεκάδες πυρκαγιές.

Παράλληλα μεγάλες δασικές εκτάσεις στη βορειοανατολική Ρωσία κινδυνεύουν από πυρκαγιές, με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν να διατάσσει αποστολή ενισχύσεων στην περιοχή. Η Γιακουτία είναι αραιοκατοικημένη, και τον χειμώνα είναι η ψυχρότερη περιοχή της Ρωσίας- ωστόσο πάνω από 60.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους έχουν καταστραφεί από φωτιές στην περιοχή. Φωτιές επίσης έχουν σαρώσει 1.230 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο Ιρκούτσκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP- BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ