ΕΣΥ Αγγλία: Νέοι κανόνες για τους εργαζόμενους αρνητές του εμβολίου covid-19

ΕΣΥ ΑΓΓΛΙΑ: Τα νοσοκομεία στην Αγγλία θα είναι σε θέση να αναδιοργανώσουν το προσωπικό που αρνείται να πάρει το εμβόλιο Covid με νέα σχέδια που έχουν καταρτίσει οι διοικητές του ΕΣΥ. Ένα εσωτερικό έγγραφο ανέφερε ότι οι τοπικοί διοικητές μπορούν να μεταφέρουν τους εργαζόμενους σε θαλάμους όπου έχουν μικρότερες πιθανότητες να «κολλησουν» ή να μεταδώσουν την Covid σε ασθενείς. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την απομάκρυνσή τους από ασθενείς με καρκίνο ή άνοια, για παράδειγμα, οι οποίοι είναι εξαιρετικά ευάλωτοι στον ιό.

Εάν το προσωπικό βρίσκεται ήδη σε θαλάμους χαμηλού κινδύνου, τότε θα πρέπει να υποβληθεί στην τελευταία εκπαίδευση ελέγχου των λοιμώξεων και να παράσχει ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (ΜΑΠ) και μια μάσκα στενής τοποθέτησης, ανέφερε το έγγραφο.

Η πρόσληψη των εμβολίων Covid ήταν καλύτερη από την αναμενόμενη μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο – περισσότεροι από εννέα στους 10 υπαλλήλους του ΕΣΥ Αγγλίας πρώτης γραμμής είχαν τουλάχιστον μία δόση μέχρι στιγμής.

Το προσωπικό υγείας της πρώτης γραμμής συμπεριλήφθηκε στις τέσσερις πρώτες ομάδες προτεραιότητας για το εμβόλιο επειδή, παρόλο που δεν είναι πιο πιθανό να πιάσουν ή να πεθάνουν από την Covid, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μεταδώσουν την ασθένεια σε αρρώστους και αδύναμους ασθενείς.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η υπηρεσία υγείας στην Αγγλία ζήτησε από τους διευθυντές να κάνουν συνομιλίες με έναν προς ένα από το προσωπικό που αρνήθηκε το εμβόλιο Covid-19 πριν από τις 12 Μαρτίου.

Το email που διέρρευσε κάλεσε τα στελέχη του ΕΣΥ  να «διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για να διατηρήσουν το προσωπικό ασφαλές.

Η επικεφαλής του ΕΣΥ Αγγλίας Prerana Issar έγραψε: «Ως αποτέλεσμα της συνεχούς σκληρής δουλειάς, έχουμε δει μια αύξηση στους αριθμούς εμβολιασμού του προσωπικού, με εννέα από τους [10] επιλέξιμους υπαλλήλους να εμβολιάζονται».

Πρόσθεσε: «Ωστόσο, υπάρχει ένας αριθμός υπαλλήλων που έχουν απορρίψει την πρώτη δόση του εμβολίου. «Καθώς τα στοιχεία αυξάνονται γύρω από την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και την ικανότητά του να μειώνει τη μετάδοση, πρέπει τώρα να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για να διατηρήσουμε το προσωπικό μας ασφαλές… «Λοιπόν, ζητάμε από κάθε μέλος του προσωπικού που απέρριψε το εμβόλιο να έχει τώρα μια συνομιλία με τον υπεύθυνο για να εξηγήσει τα ισχυρά προστατευτικά αποτελέσματα του εμβολίου».

Ενώ η πρόσληψη μεταξύ του προσωπικού του ΕΣΥ ήταν υψηλή, ο αριθμός των εργαζομένων φροντίδας στο σπίτι που αρνούνται τα εμβόλια Covid προκάλεσε ανησυχία στους υπουργούς.

Σε εθνικό επίπεδο, περίπου το ένα τρίτο απομένει να πάρει το εμβόλιο. Η απορρόφηση είναι χειρότερη στο Λονδίνο, όπου μόνο το 55% των επιλέξιμων υπαλλήλων σε κέντρα φροντίδας έχει εμβολιαστεί.

Η διστακτικότητα των εμβολίων σε μαύρες, ασιατικές και μειονοτικές εθνοτικές ομάδες, που αποτελούν μεγάλο μέρος του προσωπικού φροντίδας, πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από την κακή πρόσληψη, ιδίως στην πρωτεύουσα.

Στα κέντρα φροντίδας έχει πλέον δοθεί η δυνατότητα να αρνηθούν την πρόσληψη προσωπικού που δεν θα δεχτεί το εμβόλιο.

Ο Γραμματέας Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Μπάκλαντ δήλωσε ότι τον περασμένο μήνα οι πάροχοι επιτρέπεται νόμιμα να κάνουν τον εμβολιασμό ως προϋπόθεση απασχόλησης.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιβάλει πολιτικές «χωρίς εμβόλιο, χωρίς δουλειά» για τους εργαζόμενους στο σπίτι, αλλά πρόσθεσε ότι δεν θα αποτρέψει τους εργοδότες να εμποδίσουν μελλοντικές συμβάσεις για όσους αρνούνται το εμβόλιο.

Οι κάτοικοι του σπιτιού φροντίδας είναι πιο ευάλωτοι στην Covid λόγω της ηλικίας και της αδυναμίας τους, ενώ συχνά υποφέρουν από σοβαρές υποκείμενες καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της άνοιας. Αντιπροσωπεύουν πάνω από το τέταρτο όλων των θανάτων από ιούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας στη Βρετανία.

Κάντε ένα πλάνο!

Οι υπουργοί θα χρησιμοποιήσουν ποδοσφαιριστές της Premier League για να ενθαρρύνουν άτομα κάτω των 30 ετών να κάνουν εμβόλιο Covid, καθώς εν μέσω της πανδημίας πολλοί δεν βλέπουν τον ιό ως απειλή.

Οι ποδοσφαιριστές της Premier League θα χρησιμοποιηθούν για να ενθαρρύνουν τους νέους Βρετανούς να εμβολιαστούν εναντίον της covid, ισχυρίστηκε σήμερα.

Ο υπουργός Πολιτισμού Oliver Dowden, σύμφωνα με πληροφορίες, έστειλε επιστολή σε κορυφαίους συλλόγους για να ζητήσει τη βοήθειά τους στο θέμα του εμβολιασμού.

Υπάρχουν φόβοι ότι η πρόσληψη θα είναι χαμηλότερη στους νεότερους ενήλικες, οι οποίοι είναι λιγότερο πιθανό να πέσουν σοβαρά άρρωστοι ή να πεθάνουν από την Covid. Αλλά η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη επειδή είναι από τους πιο πιθανούς να μεταφέρουν και να εξαπλώσουν την ασθένεια.

Οι υγιείς κάτω των 30 ετών δεν πρόκειται να προσκληθούν για το εμβόλιο Covid για τουλάχιστον άλλον ένα μήνα, με την κυκλοφορία του εμβολίου αυτή τη στιγμή να επικεντρώνεται σε άτομα άνω των 55 ετών.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here