Δεκάδες οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Αλγερία: Καταγγελίες για εμπρησμούς


Στους 42 οι νεκροί από τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην Αλγερία, εκ των οποίων 25 στρατιώτες.

Η κυβέρνηση της Αλγερίας ανακοίνωσε την Τρίτη πως εμπρηστές ήταν υπεύθυνοι για τις δεκάδες δασικές πυρκαγιές που έχουν προκαλέσει τον θάνατο 42 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 25 στρατιώτες που είχαν αποσταλεί να βοηθήσουν στην κατάσβεσή τους, και έχουν καταστρέψει σπίτια ανατολικά της πρωτεύουσας.

Πυκνοί καπνοί υψώνονταν πάνω από εστίες φωτιάς στο δάσος στην περιοχή Τίζι Ουζού την Τρίτη, με κατοίκους να προσπαθούν να τις σβήσουν με κλαδιά δέντρων και νερό από πλαστικά μπουκάλια. Πολλά σπίτια κάηκαν και οικογένειες κατέφευγαν σε ξενοδοχεία, φοιτητικές εστίες κ.α.

Ο υπουργός Εσωτερικών Καμέλ Μπελντζούντ είπε ότι θα άρχιζε έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων πίσω από τις πυρκαγιές. «Μόνο χέρια εγκληματιών μπορεί να βρίσκονταν πίσω από το ταυτόχρονο ξέσπασμα περίπου 50 πυρκαγιών σε διάφορα σημεία της επαρχίας» είπε σχετικά.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση το βράδυ της Τρίτης, ο πρωθυπουργός Αϊμάν Μπεναμπντεραχμάνε είπε ότι οι νεκροί είχαν αυξηθεί στους 42, μεταξύ των οποίων 25 στρατιωτικοί. Η κυβέρνηση ήταν ακόμα σε συνομιλίες με (ξένους) εταίρους για την ενοικίαση αεροπλάνων και την επιτάχυνση των διαδικασιών κατάσβεσης, όπως είπε.

Μικρότερες φωτιές καταστρέφουν δάση σε τουλάχιστον 16 επαρχίες της χώρας από το βράδυ της Δευτέρας.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ