Χάπι Ενδομητριωση: Βρέθηκε το χάπι που θα την θεραπεύσει

Σύμφωνα με δηλώσεις διακεκριμένου καθηγητή της γυναικολογικής ογκολογίας σε νοσοκομείο των ΗΠΑ, δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρέθηκε ένα χάπι να ελέγχει του ενδομητριακούς πόνους και ότι αναμένει με αγωνία τα αποτελέσματα του παγκόσμιου οργανισμού φαρμάκων για το αν όντως είναι τόσο καλό καθώς και το πότε θα κυκλοφορήσει στην χώρα μας.

Το χάπι για το οποίο γίνετε ο λόγος λέγεται elagoxil και σίγουρα θα προκαλέσει χαμό με την επαναστατική του δράση.

Η ενδομητρίωση χαρακτηρίζεται από την παρουσία ενδομητριακού ιστού, ο οποίος  καλύπτει την κοιλότητα της μήτρας, σε έκτοπες θέσεις (π.χ. ωοθήκες, περιτόναιο ή άλλα όργανα εντός και, πιο σπάνια, εκτός της κοιλίας). Είναι αρκετά συχνή πάθηση, και κατά κύριο λόγο προσβάλλει το 5-15% των γυναικών .  Οι ασθενείς με ενδομητρίωση, αναφέρουν πόνο κάτω χαμηλά , ο οποίος  επιδεινώνεται αρκετά τις ημέρες της περιόδου ή κατά την σεξουαλική επαφή.  Τα συμπτώματα γίνονται έντονα και μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα ζωής τους, όπως και την σεξουαλική τους ζωή.

Το elagolix είναι ο πρώτος GnRH για χρήση από το στόμα  και αναπτύχθηκε για τις γυναίκες που υποφέρουν από τα συμπτώματα της ενδομητρίοσης. Σε δύο μεγάλες κλινικές, μελέτες που διενεργήθηκαν με τη συμμετοχή  1700 ασθενών με αυτή την ασθένεια, έδειξε ότι η χρήση του φαρμάκου είχε  σημαντική μείωση στον πόνο της πυέλου.. τόσο κατά την διάρκεια της εμμηνους ρύσης, όσο και τα την τέλεση της σεξουαλικής πράξης.

elagolix:Η δόση που προτείνετε ανά/ mg και το χρονικό διάστημα

150 mg /ανά η μέρα για , 24 μήνες

200 mg δύο φορές την ημέρα για όχι περισσότερο από ένα 6μηνο , επειδή ελλοχεύει ο κίνδυνος μείωσης της οστικής πυκνότητας.

Να θυμάστε ότι σε μειωμένες δόσεις η όταν δεν παίρνετε το αναγραφόμενο χρονικό διάστημα είναι για τις γυναίκες που πάσχουν από διαταραχές της Ηπατικής λειτουργείας.

 

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι αυτό το χάπι θα δώσει λύση σε πάρα πολλές γυναίκες και γι αυτό αναμένουμε την κυκλοφορία του και στην χώρα μας.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here