Κοπεγχάγη: Το πολύχρωμο κέντρο και οι πανέμορφες γειτονιές της πόλης!

Η συνηθέστερη εικόνα που συνδέεται με την Κοπεγχάγη, πρωτεύουσα της Δανίας, είναι εκείνη των πολύχρωμων κτιρίων και των ψηλών πλοίων που βρίσκονται αγκυροβολημένα στα νερά του γραφικού καναλιού που την διασχίζει, Nyhavn.

Το δημοφιλέστατο αυτό σημείο ονομάστε -δικαίως- Indre By, δηλαδή «Κέντρο της Πόλης» και αποτελεί αναμφισβήτητα την πιο γνωστή περιοχή της Κοπεγχάγης. Ωστόσο, έξω από το κέντρο της, βρίσκονται πολλές ακόμα όμορφες γειτονιές της Κοπεγχάγης, η καθεμία με το προσωπικό της στυλ και είναι έτοιμες να τις ανακαλύψετε.

Indre By: Το τουριστικό κέντρο
Πρόκειται για την καρδιά της Κοπεγχάγης και την πιο επισκέψιμη γειτονιά της. Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα είναι, μεταξύ άλλων, το κανάλι Nyhavn, το οποίο φιλοξενεί: το πάρκο ψυχαγωγίας στον παραδοσιακό κήπο Tivoli, το Strøget, δηλαδή τον πεζοδρομημένο εμπορικό δρόμο, όπου χτυπά η καρδιά της πόλης, καθώς και το θρυλικό άγαλμα της Μικρής Γοργόνας ακριβώς στην άκρη του κέντρου της πόλης.

Vesterbro: the happening hotspot

Το Vesterbro, η πρώην «κακόφημη» περιοχή της Κοπεγχάγης, εξακολουθεί να προσελκύει το ενδιαφέρον ως η γειτονιά με τα κόκκινα φανάρια, αν και απέχει από την ατμόσφαιρα που αποπνέουν αντίστοιχες περιοχές στο Άμστερνταμ ή το Βερολίνο. Τα vintage καταστήματα της γειτονιάς και οι αγορές του δρόμου το καλοκαίρι, του δίνουν μια χαλαρή και ανεξάρτητη ατμόσφαιρα, ενώ εδώ θα βρείτε την καλύτερη street art της πόλης. Ωστόσο, το Vesterbro αποτελεί μια γειτονιά σε μεταβατικό στάδιο, αφού εκεί υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές για καλό φαγητό και οικογενειακές στιγμές, όπως καφέ, μπυραρίες, οικογενειακά πάρκα και εστιατόρια για όλα τα γούστα.

 

Nørrebro: Το μωσαϊκό

Απένταντι από την γέφυρα Queen Louise στο Indre By βρίσκεται το γεμάτο ζωή Nørrebro. Είναι αναμφισβήτητα η πιο… ποικιλόμορφη περιοχή της Κοπεγχάγης, καθώς οι δρόμοι του είναι ένα μωσαϊκό καταστημάτων με τρόφιμα και είδη διεθνούς κουζίνας και ειδών ένδυσης. και ανάμεσά τους καταστήματα second hand αλλά και ανεξάρτητα coffee shops.

Østerbro: Το προάστιο
Από τις λιγότερο τουριστικές γειτονιές της Κοπεγχάγης, το δημοφιλές Østerbro είναι το καταλληλότερο μέρος για να πάρετε μία γεύση της καθημερινής ζωής. Κατοικημένο από ντόπιους, προσφέρει την δυνατότητα να ξεφύγετε από τα πλήθη και την οχλαγωγία των τουριστών, χωρίς, ωστόσο, να στερείται επιλογών σε φαγητό, αγορές και περιπάτους. Ο κεντρικός δρόμος Østerbrogade, είναι γεμάτος επώνυμες μπουτίκ, cafe, coffee shops και εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένου ενός υποκαταστήματος της περίφημης μάρκας καφέ, Grød.

Christianshavn: Ένα τεχνητό νησί

Εμπνευσμένο από τα κανάλια του Άμστερνταμ, το τεχνητό αυτό νησί δίνει στους κατοίκους και τους επισκέπτες την αίσθηση του παραθαλάσσιου οικισμού. Τους θερινούς μήνες, οι ντόπιοι κάθονται στην άκρη του νερού κάνοντας picnic ή πίνοντας το ποτό τους. Οι πιο τολμηροί σκαρφαλώνουν τα 400 σκαλοπάτια του χρυσού μονοπατιού που οδηγεί στην Εκκλησία του Σωτήρος, από όπου μπορούν να θαυμάσουν μία εκπληκτική θέα ολόκληρης της Κοπεγχάγης. Εδώ βρίσκεται και το κτίριο της Όπερας της Κοπεγχάγης απέναντι από το παλάτι Amalienborg. Στην αντίθετη πλευρά η Ελεύθερη Πόλη της Χριστιανίας, μια έκταση 34 στρεμμάτων, η οποία στεγάζει μια εναλλακτική κοινωνία σε μορφή κοινοβίου, που ιδρύθηκε το 1971.

Frederiksberg: Η κομψή γειτονιά

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μέσα στην Κοπεγχάγη, το Frederiksberg είναι πρακτικά μία ανεξάρτητη κοινότητα που επικοινωνεί με το Vesterbro με τον καταπράσινο κεντρικό του δρόμο, Frederiksberg Alle. Είναι φιλικό για οικογένειες και γεμάτο με πανέμορφα apartment buildings και καταπράσινα πάρκα. Εκεί θα βρείτε στυλάτα καφέ και καταστήματα, καθώς και βραβευμένα με michelin εστιατόρια, όπως και το καλύτερο cheese cake της πόλης.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here