Πότε ανοίγουν τα κομμωτήρια – Οι σκέψεις και τα σενάρια

Η κόπωση των πολιτών αλλά και οι οικονομικές συνέπειες των σκληρών lockdown οδηγούν την κυβέρνηση να σχεδιάσει, με βάσει τις εισηγήσεις των ειδικών, ένα χρονοδιάγραμμα για την άρση των απαγορεύσεων.

Σύμφωνα με τα τελευταία σενάρια η κυβέρνηση σχεδίαζε την επανέναρξη ορισμένων δραστηριοτήτων, με μικρό σχετικά επιδημιολογικό αποτύπωμα.

Δηλαδή, να ανοίξουν πρώτα τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπό ένα σενάριο τα κομμωτήρια θα άνοιγαν από τις 22 Μαρτίου, ωστόσο προς το παρόν αυτό δεν φαίνεται αν προκρίνεται, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι στα «κόκκινα»

Ίσως γίνει ταυτόχρονο άνοιγμα με το λιανεμπόριο στις τις 29 Μαρτίου, είτε με click away είτε με μήνυμα στο νέο ειδικό αριθμό 13032.

Τα άλλα μέτρα που βρίσκονται στο «τραπέζι» είναι η μετάθεση της ώρας απαγόρευσης τα Σαββατοκύριακα και η άρση των χιλιομετρικών περιορισμών στους κωδικούς στο 13033 2 και 3.

Να επιτρέπεται δηλαδή η μετακίνηση για σούπερ μάρκετ σε ακτίνα μεγαλύτερη των δύο χιλιομέτρων από την κατοικία, καθώς και η μετακίνηση για άθληση με το αυτοκίνητο και όχι μόνο πεζή. Ενώ τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 9 το βράδυ και όχι από τις 7 που είναι στα μεγάλα αστικά κέντρα.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here