Βόλος: «Ο φροντιστής παρενοχλούσε το παιδί μου επί ένα μήνα» – Τι καταγγέλλει πατέρας μικρού αγοριού

Τις τέσσερις έφτασαν οι καταγγελίες σε βάρος του φροντιστή αθλητικού σωματείου για παρενόχληση παιδιών ακόμη και κάτω των 15 ετών.

Ο πρώτος καταγγέλλων γονέας παιδιού που ανήκει στο σωματείο στο οποίο εργαζόταν ο φροντιστής τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή απευθύνθηκε τόσο στους υπεύθυνους του συλλόγου όσο και στις Αρχές για να διερευνηθεί η σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος του παιδιού του.

Το γεγονός και μόνο προκάλεσε σοκ αλλά και την άμεση αντίδραση της μητέρας και του πατέρα του νεαρού αθλητή, καθώς διαπιστώθηκε μία τουλάχιστον περίεργη συμπεριφορά του φροντιστή απέναντί του, με ειδεχθείς προτάσεις από την πλευρά του πρώην εργαζόμενου της ακαδημίας.

«Το παιδί ενημέρωσε αρχικά τη μητέρα του και αυτή με τη σειρά της ενημέρωσε εμένα για να κινηθούμε άμεσα» τονίζει ο πατέρας του ανήλικου παιδιού, ηλικίας κάτω των 15 ετών, που προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στις Αρχές από εκεί και πέρα, για να εξεταστεί ο ύποπτος και να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για αυτήν τη συμπεριφορά του.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πατέρας του παιδιού στο «Magnesiasports», ο γιος του δεχόταν μηνύματα για έναν τουλάχιστον μήνα από τον πρώην φροντιστή του συλλόγου, το περιεχόμενο των οποίων μόνο αθώο δεν ήταν.

«Του έστελνε φωτογραφίες του μέσω instagram και δεν δίστασε μάλιστα να ζητήσει και από το παιδί ανάλογες εικόνες. Ωστόσο ο γιος μου δεν του έστειλε κάτι ως υλικό. Αυτή η κατάσταση κράτησε για έναν περίπου μήνα, και μάλιστα ο φροντιστής του έκανε και διάφορες προτάσεις, σεξουαλικού περιεχομένου» αναφέρει ο πατέρας του ανήλικου αθλητή για να συμπληρώσει:

«Εκεί το παιδί μου φοβήθηκε ενώ του είχε φανεί εξ αρχής περίεργη η συμπεριφορά του φροντιστή, για να ενημερώσει αρχικά τη μητέρα του και αυτή στη συνέχεια εμένα και για να ακολουθήσει η καταγγελία στον σύλλογο και στις Αρχές».

Σε εκείνο το σημείο πάντως ο πατέρας του παιδιού διαπίστωσε ότι τα μέλη του συλλόγου είχαν κινηθεί ήδη απέναντι στον φροντιστή και δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια.

«Μου είπαν μάλιστα οι εκπρόσωποι του συλλόγου ότι είχαν ήδη ξεκινήσει διαδικασία με ενημέρωση της Αστυνομίας, και από την πλευρά τους με στήριξαν και με παρότρυναν να προχωρήσουμε σε όλες τις προβλεπόμενες και ανάλογες κινήσεις, όπως και κάναμε» σημείωσε.

Ο ίδιος γονέας κάνει λόγο και για άλλες καταγγελίες που έρχονται σε βάρος του πρώην εργαζόμενου στον σύλλογο από πλευράς και άλλων παιδιών και γονέων.

«Υπάρχουν και άλλα παιδιά και γονείς που καταγγέλλουν διάφορα παρόμοια πράγματα από την πλευρά του συγκεκριμένου ατόμου» αναφέρει ο καταγγέλλων γονέας, με την υπόθεση φυσικά να έχει συνέχεια, αφού ήδη οι Αρχές έχουν κατασχέσει ηλεκτρονικό εξοπλισμό του φροντιστή, ενώ αναμένεται να ερευνήσουν με την ανάλογη εισαγγελική παραγγελία και τους λογαριασμούς και τα προφίλ του στα social media για να δουν την έκταση της δράσης του και των προσεγγίσεων σε ανήλικους αθλητές.

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν και αν η συμπεριφορά του μέχρι πρότινος φροντιστή του αθλητικού σωματείου ήταν τουλάχιστον περίεργη και εντός αποδυτηρίων, και αν έχει καταγράψει ο ίδιος κάτι ως οπτικοακουστικό υλικό που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη θέση του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here