Ψυχική Υγεία : Πόσο σημαντική είναι για τον οργανισμό;

Η  ψυχική υγεία αποτελεί  αναπόσπαστο μέρος της υγείας στο άτομο. Ειδικότερα ψυχική υγεία είναι η κατάσταση που συνδέεται µε τη ψυχολογική και συναισθηματική ευεξία. Ενώ ως όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει πως τα άτομά αξιολογούν τη ζωή τους και αντιμετωπίζουν τα  γεγονότα.

Η ψυχική υγεία δεν είναι μόνο ατομικό ζήτημα αλλά και κοινωνικά , έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να μελετήσουμε πώς λειτουργεί σε  κοινωνικούς,  περιβαλλοντικούς , εργασιακούς και ατομικούς παράγοντες  και πώς αυτοί οι τομείς μπορούν να επηρεάσουν την ψυχολογία  όλων των ανθρώπων.

Τομείς που επηρεάζεται η ψυχική υγεία αλλά και με την σειρά της να επηρεαστεί.

Οι καθημερινές εμπειρίες :Αυτά που βιώνουμε στην καθημερινότητα μας μπορούν να μας αγχώσουν αρνητικά

το οικογενειακό περιβάλλον: 

η εργασιακή κατάσταση

οι κοινωνικές αντιλήψεις

η κοινωνική αλληλεπίδραση

η οικονομική κατάσταση

Η εργασία: Όπου το άτομο την χρειάζεται και για να βιοποριστεί οικονομικά αλλά και για να ανοίξει τους ορίζοντες του και να κοινωνικοποιηθεί περισσότερο.

Ο χώρος εργασίας μας: Αφού τείνουμε να περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας με αποτέλεσμα να μας επηρεάζουν πολλά από όσα συμβαίνουν μέσα σε αυτόν.

Εργασιακοί παράγοντες : Ένα μεγάλο άγχος αποτελεί και ο εργασιακός χώρος, όταν εργαζόμαστε κάτω από δύσκολές συνθήκες όπως είναι (έλλειψη ρεύματος, πολύ θόρυβος, υγρασία κ.τ.λ.).

Επίσης το να έχουμε μια θέση κύρους από όπου πηγάζουν πολλές ευθύνες και αγχωνόμαστε μήπως δεν τα καταφέρουμε.

Ο ρόλος του εργαζόμενου: Πολλές φορές η παρουσία μας σε ένα χώρο για να εργαστούμε μας φέρνει αντιμέτωπους με διαφορετικούς ρόλους με αποτέλεσμα να νιώθουμε ότι δεν προλαβαίνουμε να ανταπεξέλθουμε σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις. Αυτό αυτομάτως μας αγχώνει και μας γεμίζει αρνητισμό.

ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΓΧΟΥΣ

Καλό θα είναι να απευθυνόμαστε στους ειδικούς ψυχολόγους η ψυχιάτρους προκειμένου να κατορθώσουμε να αποβάλλουμε όλο αυτό το άγχος και να ζήσουμε μία ευτυχισμένη ζωή. Εξάλλου οι θεραπευτές υπάρχουν ακριβώς γι αυτόν τον λόγο.

Παρακάτω ακολουθεί βίντεο που λέει για τους αρνητικούς παράγοντες που συμβάλουν στην αρνητική ψυχολογία.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here