Βασίλης Κικίλιας: Επιστρατεύεται ο ιδιωτικός τομέας

Κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, ο υπουργός τόνισε πως «βρισκόμαστε στη δυσκολότερη καμπή της πανδημίας εδώ και ένα χρόνο», επικαλούμενος την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που βρίσκεται το Σύστημα Υγείας το τελευταίο διάστημα.

Ωστόσο, εκτίμησε πως «είμαστε στο τέλος της κρίσης γιατί η πορεία των εμβολιασμών που συνεχίζεται απρόσκοπτα είναι το κλειδί γι’ αυτή την εξέλιξη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανακοινώσεις του υπουργού Βασίλη Κικίλια πραγματοποιήθηκαν υπό την σκιά της έξαρσης της πανδημίας καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.465 νέα κρούσματα, 630 διασωληνωμένους και 56 νεκρούς. Επίσης σημειώθηκε «μαύρο» ρεκόρ στην Αττική με 1.701 κρούσματα.

«Έχω απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες ιατρούς να συνδράμουν στη δύσκολη μάχη και να στηρίξουν το ΕΣΥ και τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Είναι η τιμή στον όρκο του Ιπποκράτη. Περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες, να κάνετε την προσφορά σας, πράξη αλληλεγγύης. Αν 200 ιατροί δεν ανταποκριθούν, θα εισηγηθώ τη λήψη του μέτρου της επίταξης».

Βρισκόμαστε στη δυσκολότερη καμπή της πανδημίας

Ανοίγοντας την τοποθέτησή του ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως επιβεβαιώνεται ότι βρισκόμαστε στη δυσκολότερη καμπή της εξέλιξης της Covid-19 από την έναρξη της πανδημίας.

Οι αριθμοί του ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο είναι από μόνοι τους αρκετοί για να πιστοποιήσουν την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε ό, τι έχει να κάνει με το ΕΣΥ. «Στην Αττική οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το λοιπό προσωπικό, οι Διοικητές των νοσοκομείων, τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, δίνουν καθημερινά μια συγκλονιστική μάχη πέρα και πάνω από τις δυνάμεις τους» σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Είμαι αισιόδοξος πως το τέλος της κρίσης είναι κοντά»

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Είμαι αισιόδοξος ότι το τέλος της κρίσης είναι κοντά γιατί η πορεία των εμβολιασμών είναι το κλειδί γι’ αυτή την εξέλιξη». Όπως εξήγησε σύντομα θα επιτευχθεί ανοσία σε μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά και σε ευπαθείς ομάδες, πολίτες που κινδυνεύουν να νοσήσουν βαρύτερα.

Επιπλέον, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως μόνο το μήνα Απρίλιο, θα ξεπεράσουμε το 1,5 εκατ. εμβολιασμούς χωρίς να περιλαμβάνουμε στον αριθμό αυτό, το ποσό των εμβολίων της J&J που θα καθοριστεί για τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

Ο υπουργός υγείας επανέλαβε πως στις 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού σε πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και στις 26 για τις ηλικίες 70-74 ετών. Τέλος, νωρίς στις αρχές Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού και για τις ηλικίες 65-69.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here