Κυριάκος Μητσοτάκης cnn: Η χαλάρωση των μέτρων έφτασε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με κεντρικό δελτίο του cnn πριν από λίγο , αποκάλυψε την θέση του για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, για το πώς αντιμετωπίζει η χώρα μας την πανδημία αλλά και ότι η αποκλιμάκωση και στην συνέχεια οριστική άρση των μέτρων είναι πολύ κοντά.

Είπε επίσης πως έχει εναποθέσει σε αυτό το κομμάτι όλες τις ελπίδες του για την ανάκαμψη της οικονομίας επειδή όπως πάλι τόνισε “περιμένουμε καλύτερη τουριστική σεζόν το καλοκαίρι, επειδή έχουμε όλα τα πρωτόκολλά”, γι’ αυτό τον λόγο είμαστε και έτοιμη να εφαρμόσουμε το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα ταξίδια εκτός ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακόμα είπε ότι ζει με την ελπίδα της καθιέρωσής τους επειδή έτσι θα δημιουργηθεί η ασφάλεια και θα έρθουν οι τουρίστες στην χώρα μας.

Ακόμα μίλησε για την πορεία της πανδημίας της χώρας μας  και είπε ότι κατανοεί ότι έχουμε κουραστεί όλοι αλλά είναι αναγκαίο να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή γιατί ακόμα υπάρχει πίεση στις μονάδες εντατικής θεραπείας , όμως υπάρχει και η ανάλογη διαχείριση της. Και ότι πλέον θα αρχίσει η σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων. Οι ανάλογες ανακοινώσεις όπως ανάφερα και ποιο πάνω θα γίνου στις επόμενες 48 ώρες.

Ακόμα τόνισε ότι σε σχέση με άλλες χώρες ή Ελλάδα έχει διαχειριστεί άριστα την όλη κατάσταση με την πανδημία και αυτό οφείλετε και στο γεγονός ότι κατάφερε να πολλαπλασιάσει τις κλίνες ΜΕΘ.

Τέλος όταν ρωτήθηκε για το αν θα συνεχιστεί  η χορήγηση του εμβολίου της astrazeneca ,απάντησε ότι θα συνεχιστούν κανονικά και ότι αύριο αναμένουνε και την νέα απόφαση του ΕΜΑ, ωστόσο υποστήριξε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας ώστε να περάσει στην άρση του.

Τέλος για το 30ετές ομόλογο τόνισε ότι μετά την κρίση δεν θα ξανά ασχοληθεί κανείς με αυτό και θα ξεχάσει μία και καλή την κρίση που βιώθηκε.

Ακολουθεί βίντεο με την συνέντευξη του πρωθυπουργού στο κανάλι του cnn.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here