ΔΙΑΤΡΟΦΗ KAI ΥΓΕΙΑ: 6 Συμβουλές για μείωση βάρους

Λίγο η καθιστική ζωή που κάνουμε, λίγο η καραντίνα που δεν μας επιτρέπει και πολλά , λίγο το καλοκαίρι που έρχεται πολύ αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τρόπους ώστε να  χάσουμε κιλά, εμείς λοιπόν σας παραθέτουμε 6 συμβουλές που θα σας βοηθήσουνε πολύ.

 

Μην εξαντλείται τον εαυτό σας

Θυμηθείτε ότι το πρωταρχικό βήμα για μία υγιεινή και σωστή διατροφή είναι τα πολλά, συχνά και μικρά γεύματα, διότι έτσι καταφέρνετε να κρατάτε τον μεταβολισμό σας ενεργό και να καίει θερμίδες, ενώ όταν δεν τρώμε όλη μέρα τίποτα το μόνο που πραγματικά καταφέρνουμε είναι όταν φάμε ξανά να είναι μεγάλες ποσότητες και να τον κλειδώσουμε  με αποτέλεσμα να παίρνουμε διπλά κιλά.

Εφάρμόστε τον κανόνα των τριών χρωμάτων ( κόκκινο, πορτοκαλί και πράσινο)

Αυτός ο κανόνας πρώτον θα κάνει το δέρμα σου να φαίνετε λαμπερό και υγιείς , και δεύτερον βάζοντας καθημερινά στην διατροφή σου λαχανικά και φρούτα των παραπάνω χρωμάτων καταφέρνεις να γεμίζεις το πιάτο σου χρώμα και τον οργανισμό σου με πολλές βιταμίνες.

Πίνετε πολύ νερό

Οι ιδιότητες του νερού είναι πολλές και πολύ αναγκαίες για τον οργανισμό του ανθρώπου επειδή μπορεί να τον κρατάει ενυδατωμένο. Επίσης όλοι οι άνθρωποι πρέπει να πίνουν 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Ένα ακόμα σημαντικό όφελος του είναι ότι το νερό πάει στο στομάχι και δημιουργεί μία αίσθηση κορεσμού και έτσι δεν τρώμε.

Ελαττώστε την ποσότητα αλατιού που λαμβάνετε

Το αλάτι συμβάλλει στην αύξηση του βάρους και είναι  λόγος που  η ζυγαριά δεν κατεβαίνει με τίποτα. Η μεγάλη  ποσότητα αλατιού οδηγεί;

Αύξηση του σωματικού βάρους,

Φούσκωμα.

Αδυναμία απώλειας βάρους.

Δημιουργεί αίσθημα πείνας .

Καταναλώστε περισσότερα φρούτα και λαχανικά

τα λαχανικά και φρέσκα φρούτα , έχουν βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα

Κοιμηθείτε σωστά

Ο ύπνος είναι  σημαντικός και για την απώλεια βάρους. Γι αυτό φροντίστε να κοιμάστε τουλάχιστον 8ώρλες την ημέρα και θα δείτε ότι θα χάνετε κιλά.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές σωστής και υγεινής διατροφής:

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here