Αυτοφροντίδα Διαίσθηση: Η σημασία της στην ζωή μας

Διαίσθηση είναι μία εσωτερική φωνή η οποία μας προειδοποιεί σε σε πολύ σημαντικές στιγμές της ζωής γι αυτό το οποίο θα συμβεί. Ουσιαστικά είναι η αλήθεια που υπάρχει μέσα μας και απλά εκφράζετε ως μία πολύ έντονη σκέψη, η ως έντονο προαίσθημα όταν αυτό πρέπει.

Όταν καταφέρουμε να ακούσουμε την διαίσθηση μας, αυτομάτως έχουμε καταφέρει να συνδεθούμε με την εσωτερική μας αλήθεια και αυτό μας ευνοεί στο να καταφέρουμε να πάρουμε αποφάσεις πολύ πιο εύκολα τονώνοντας έτσι κατά πολύ ένα κομμάτι της αυτοπεποίθησης μας και του εαυτού μας.

Ακόμα όταν ακούμε την εσωτερική μας φωνή καταφέρνουμε να πάρουμε αποφάσεις πολύ πιο εύκολά για την έκβαση ενός γεγονότος, κατάστασης η συνθήκης.

έτσι λοιπόν όλα τα παραπάνω μας αποδεικνύουν ότι πρέπει να ακούμε την εσωτερική μας φωνή γιατί μόνο έτσι καταφέρνουμε να αντιμετωπίσουμε σωστά όλα όσα μας συμβαίνουν.

Διαπροσωπικοί ψυχολόγοι εμπίπτουν την διαισθητική συνείδηση σε τρείς κατηγορίες οι οποίες είναι:

Την εσωτερική γνώση: η οποία εξωτερικεύεται μέσω ενός πόνου όπως ο πονοκέφαλος η μία πιο άβολη κατάσταση μας ωθεί να ακούσουμε τον εσωτερικό μας εαυτό και να καταλάβουμε τις εσωτερικές ανάγκες μας και πώς εκδηλώνονται όταν εμείς είμαστε σε μία πιο αρνητική συναισθηματική κατάσταση.

Την συναισθηματική εσωτερική γνώση: Σύμφωνα με αύτη τα άτομα που την έχουν ανεπτυγμένη μπορούν να καταλάβουν την συναισθηματική διακίνηση άλλων ατόμων προς τα ίδια και να αντιδράσουν αναλόγως προστατεύοντας τόσο τα ίδια, όσο και τον εαυτό τους.

Πνευματική εσωτερική γνώση Τα άτομα που καταφέρνουν να την αναπτύξουν απολαμβάνουν πολλά οφέλη αφού έχουν πρόσβαση στον εσωτερικό τους εαυτό και μπορούν είτε μέσω της ενόρασης, είτε μέσω μοτίβων να δούνε πράγματα και καταστάσεις με αποτέλεσμα να ξέρουν πως να κινηθούν ώστε να την επιλύσουν

Ακολουθεί βίντεο που εξηγεί το νόημα του διαλογισμού και της διαίσθησης. Αφού ο διαλογισμός βοηθάει πολύ στην ανάπτυξη της, αφού ουσιαστικά μας βοηθάει να ανακαλύψουμε τις κρυμμένες αλήθειες μας.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here