Δημήτρης Τσίπρας προς Γεωργιάδη: Δεν καταδικάστηκα για πλαστογραφία, περιμένω τη συγγνώμη σας

Την έντονη αντίδραση του αδελφού του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη, προκάλεσαν οι αναφορές του Άδωνη Γεωργιάδη για το πρόσωπο του, το μεσημέρι της Τετάρτης (17.03), κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι ο κ. Δημήτρης Τσίπρας, καταδικάστηκε για πλαστογραφία και ότι έπεσε στα «μαλακά» εξαιτίας ευεργετικής αλλαγής του νόμου, στον οποίο προχώρησε η κυβέρνηση του Αλέξης Τσίπρας.

Ο αδερφός του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε έντονο ύφος στα λεγόμενα του κ. Γεωργιάδη, ξεκαθαρίζοντας ότι ουδέποτε καταδικάστηκε, αλλά απαλλάχθηκε στο δικαστήριο. Επίσης, υποστήριξε ότι ο νόμος στον οποίο αναφέρθηκε ο υπουργός, άλλαξε από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και όχι από εκείνη του Αλέξη Τσίπρα, έχοντας μάλιστα τις υπογραφές των τότε υπουργών Κυριάκου Μητσοτάκη και Άδωνη Γεωργιάδη, που συνυπέγραψαν τον συγκεκριμένο νόμο.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Τσίπρα:

«Με έκπληξη άκουσα σήμερα στη Βουλή τον κο Γεωργιάδη να αναφέρει ότι δήθεν καταδικάστηκα για πλαστογραφία και ότι δήθεν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε με νόμο να με απαλλάξει.

Με το πολιτικό σκέλος της αντιπαράθεσης δε θα ασχοληθώ. Δεν είναι δουλειά μου.
Αλλά όταν η αντιπαράθεση ξεπερνά τα πολιτικά όρια και αγγίζει τα όρια της προσωπικής στοχοποίησης, όχι ως αδελφός του πρώην πρωθυπουργού αλλά ως απλός πολίτης, οφείλω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και την αλήθεια.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν, ξεκαθαρίζω ότι ουδέποτε καταδικάστηκα αλλά απαλλάχθηκα από το δικαστήριο.

Ο νόμος δε που προέβλεπε την παραγραφή του συγκεκριμένου πλημμελήματος δεν ψηφίσθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, και δημοσιεύθηκε την 11-10-2013 με υπουργό Δικαιοσύνης τον Χαράλαμπο Αθανασίου, Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τον Κυριάκο Μητσοτάκη και υπουργό Υγείας τον Σπυρίδωνα – Άδωνη Γεωργιάδη, οι οποίοι και τον συνυπογράφουν.

Επειδή λοιπόν ουδέποτε καταδικάστηκα για πλαστογραφία, όπως ψευδώς ανέφερε στη Βουλή ο κος Γεωργιάδης και επειδή ουδέποτε υπήρξε νόμος του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να ευνοήσει προσωπική μου υπόθεση, καλώ τον κ. Γεωργιάδη να διορθώσει τα όσα συκοφαντικά για το πρόσωπό μου, θέλω να πιστεύω από άγνοια, ανέφερε σήμερα από το βήμα της Βουλής.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here