Φωτιές στην Ελλάδα: Από 15 έως 78 ετών οι 118 συλληφθέντες και προσαχθέντες για εμπρησμό


Σε 118 προσαγωγές εκ των οποίων οι 18 μετατράπηκαν οι συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές για εμπρησμούς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

Χειροπέδες σε 18 άτομα μετά από συνολικά 118 προσαγωγές ανά την Ελλάδα πέρασαν οι αστυνομικοί για εμπρησμούς από πρόθεση και από αμέλεια το διάστημα από τις 4 έως τις 11 Αυγούστου με τις ηλικίες τους να ξεκινούν ακόμα και από τα… 15 έτη και να φτάνουν μέχρι τα 78 έτη.

Τρεις από τις συλλήψεις έγιναν μετά από παραγγελία της Πυροσβεστικής, οι 7 στο πλαίσιο προανάκρισης της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, μια μετά από ένταλμα του ανακριτή και άλλες επτά μετά από προανάκριση της ΕΛΑΣ.

Ανάμεσά στους προσαχθέντες και συλληφθέντες ένα που έβαλε φωτιά καίγοντας… μαλλί προβάτων, ένας ο οποίος στις Σέρρες έκαιγε καλώδια σε πάρκο με φωτοβολταϊκά, ένας που έβαλε… χαρτοπετσέτες σε κορμό δέντρου και ένας που υποδυόταν τον εθελοντή στο Κρυονέρι.

Αστυνομικοί έκαναν και έξι προσαγωγές ατόμων για περίπτωση πλιάτσικου σε σπίτια που υπέστησαν σοβαρές ζημιές μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Υπενθυμίζεται ότι ο 43χρονος που υποδυόταν τον εθελοντη στο Κρυονέρι πήρε τον δρόμο για τη φυλακή, την ίδια τύχη είχε ένας κατηγορούμενος για τον εμπρησμό στην Πετρούπολη, ενώ καταδικάστηκε και μια γυναίκα για πλημμέλημα σχετικά με τη φωτιά στο Πεδίο του Άρεως και καλείται να εκτίσει ποινή

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ