HΠΑ: Πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έλαβαν ενισχυτικές λήψεις για την COVID-19 πριν από το κανονιστικό OK


HΠΑ: Πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έλαβαν ενισχυτικές λήψεις για την COVID-19 πριν από το κανονιστικό OK: έκθεση. Δεν ήταν σαφές εάν οι άνθρωποι ζήτησαν ένα τρίτο εμβόλιο υπό την καθοδήγηση ενός γιατρού, σημειώνεται στην έκθεση. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι που εμβολιάστηκαν με εμβόλια COVID-19 της Pfizer ή της Moderna επέστρεψαν για μια τρίτη δόση μπροστά από κάθε ρυθμιστική αρχή, σύμφωνα με μια έκθεση που επικαλείται εκτιμήσεις από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Η εκτίμηση του 1,1 εκατομμυρίου που αναφέρεται σε ένα έγγραφο ενημέρωσης εσωτερικών πρακτορείων, που φέρεται να ελήφθη από το ABC News, πιθανότατα αντιπροσωπεύει μια υποτίμηση, επειδή αποκλείει τους λήπτες του εμβολίου Johnson & Johnson που μπορεί να επέστρεψαν για δεύτερη μη εξουσιοδοτημένη δόση.

Η Φλόριντα αναφέρθηκε μεταξύ των πολιτειών με τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που αναζητούσαν τρίτους εμβολιασμούς.

Άλλες πολιτείες που αναφέρονται ήταν το Οχάιο, η Καλιφόρνια, το Ιλινόις και το Τενεσί. Τα CDC δεν απάντησαν αμέσως στο αίτημα του Fox News για σχόλιο.

Η έκθεση σημείωσε ότι δεν ήταν σαφές εάν όσοι έλαβαν μη εξουσιοδοτημένο τρίτο εμβόλιο είχαν συμβουλευτεί γιατρό και ζήτησαν το τρίτο εμβόλιο υπό την καθοδήγησή του.

Τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 δεν έχουν ακόμη εγκριθεί και η FDA και τα CDC στα μέσα Ιουλίου δήλωσαν ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί δεν χρειάζονται επιπλέον δόση. Ωστόσο, μια ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει τα CDC σκοπεύει να συναντηθεί την Παρασκευή 13 Αυγούστου για να συζητήσουν “πρόσθετες δόσεις σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα” ή εκείνους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα που μπορεί να μην ανταποκρίνονται καλά στην αρχική σειρά εμβολιασμών.

Ορισμένοι ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς έχουν ήδη αναζητήσει πρόσθετες δόσεις χωρίς επίβλεψη και πριν από οποιαδήποτε κανονιστική έγκριση, δήλωσε ο Δρ. Camille Kotton, κλινικός διευθυντής Μεταμοσχευτικών και Ανοσοκατασταλμένων Λοιμώξεων Νοσοκομείων στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, σε συνάντηση Συμβουλευτικής Επιτροπής για Πρακτικές Ανοσοποίησης (ACIP) αργά τον Ιούλιο.

«Έχω σημαντικές ανησυχίες σχετικά με την ισότητα, διότι, από την εμπειρία μου, έχω σημειώσει ότι οι ασθενείς που τείνουν να είναι πιο μορφωμένοι και πιο εξουσιοδοτημένοι να φροντίζουν τη δική τους υγειονομική περίθαλψη λαμβάνουν αυτές τις πρόσθετες δόσεις, οπότε ανησυχώ ότι ορισμένοι το άφησαν πίσω », είχε πει νωρίτερα ο Κότον.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ