Εμβόλιο astrazeneca Ασφάλεια: Επίσημες ενημερώσεις του οργανισμου 17/03/21

Μετά την αναστολή του εμβολίου της astrazeneca λόγο θρομβοεμβολικών επεισοδίων υπήρξε διχασμός ανάμεσα στις χώρες διότι άλλες προέβησαν στην πλήρη αναστολή του εμβολίου, ενώ άλλες ακολούθησαν τις ανακοινώσεις του παγκόσμιου οργανισμού φαρμάκων και συνέχισαν να το χορηγούν στους πολίτες κανονικά.

Πιο συγκεκριμένα η δήλωση του οργανισμού δείχνει  ότι;

ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 δεν θα μειώσει τις ασθένειες ή τους θανάτους , οπότε δεν υπάρχει και λόγος διακοπής της λειτουργίας του.

Τα θρομβοεμβολικά συμβάντα συμβαίνουν πολύ συχνά στους ανθρώπινους αργανισμούς οπότε δεν ευθύνετε το εμβόλιο.

Τέλος ο  φλεβικός θρομβοεμβολισμός είναι η τρίτη και πιο κοινή καρδιαγγειακή νόσος παγκοσμίως οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι ευθύνεται εξολοκλήρου το εμβόλιο.

Λόγοι επισήμανσης ανεπιθύμητων συμβάντων των εμβολίων.

Οι λόγοι που αναφέρονται πιθανόν παρενέργειες των εμβολίων είναι καθαρά για λόγους εκστρατειών σε μία προσπάθεια εύρεσης προβλημάτων που όμως δεν αποδικνύουν εξολοκλήρου ότι οι παρενέργειες οφείλονται σε αυτά. Πιο συγκεκριμένα:

Σε εκτεταμένες εκστρατείες εμβολιασμού, είναι ρουτίνα για τις χώρες να επισημαίνουν πιθανά ανεπιθύμητα συμβάντα μετά τον εμβολιασμό. Εξάλλου η αναφορά αυτών των συμβάντων μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη εξέλιξη τους ανεξαιρέτως αν δεν έχουν να κάνουν με αυτά.

Ακόμα δείχνει  ότι λειτουργεί το σύστημα παρακολούθησης και ότι υπάρχουν αποτελεσματικοί έλεγχοι , έτσι και οι άνθρωποι γίνονται πιο πειστικοί απένατι τους.

Ο ΠΟΥ βρίσκεται σε τακτική επαφή με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και ρυθμιστές σε όλο τον κόσμο για τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου COVID-19.

Η υποεπιτροπή WHO COVID-19 της Παγκόσμιας Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Ασφάλεια των Εμβολίων αξιολογεί προσεκτικά τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα ασφάλειας για το εμβόλιο AstraZeneca. Προκειμένου να δει και να αξιολογήσει τα δεδομένα ώστε να τα εξελίξει.

Μόλις όλοκληρώνονται αυτοί οι ελέγχοι ο ΠΟΥ  προβένει σε άμμεση κοινοποίηση τους.

Τέλος ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας λέει ότι τα οφέλη του εμβολίου είναι περισσότερα από την αναστολή του.

Ακολουθεί βίντεο με δηλώσεις για το astrazeneca.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here