Ηράκλειο: Τα τελευταία λόγια του 3χρονου πριν πέσει στο βαρέλι – Ελπίζουν για ένα δεύτερο «θαύμα»

Συγκλονισμένη παραμένει η Κρήτη, από το τραγικό ατύχημα με το 3χρονο παιδάκι. Κανένας στη Λιγόρτυνο δεν έχει κοιμηθεί εξαιτίας και όλοι αγωνιούν για την κατάσταση του παιδιού που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ μετά από πτώση σε πηγάδι.

Το άτυχο αγοράκι παρέμεινε για πολλή ώρα κάτω από το νερό χωρίς τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα η ζωή του να κρέμεται σε μία κλωστή. Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με το ΠΑΓΝΗ και το Κέντρο Υγείας, όπου μεταφέρθηκε αρχικά το παιδί, ωστόσο οι γιατροί δεν θέλησαν να κάνουν παραπάνω σχόλιο. Αρκέστηκαν στο να πουν ότι το παιδί είναι σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

O τελευταίος διάλογος του παιδιού με τη γειτόνισσα και τη γιαγιά του

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της γειτόνισσας για το τραγικό ατύχημα. Όπως αναφέρει στο Cretapost, πριν βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις του στο βαρέλι, μίλησε στο παιδί.

«Εγώ ήμουν εδώ στο σπίτι και ήταν και το παιδί εδώ. Είχε έρθει με τη γιαγιά του που ήθελε ν’ αγοράσει κάτι προικιά και τα έχει ο γαμπρός μου. Βλέπω το παιδί και τον ρωτάω «Τι κάνεις παιδί μου, έλα εδώ να κάτσουμε», και μου απαντά «θα πάω σπίτι». Του λέει η γιαγιά του «κάτσε εδώ να κάνεις νανάκια» και το παιδί απάντησε «όχι θα πάω σπίτι» κι έτρεχε μπροστά και πήγαινε προς το σπίτι και πίσω η μαμά του με το παιδί», επεσήμανε η γειτόνισσα.

Η εξαφάνιση και το τραγικό ατύχημα

Δέκα λεπτά μετά, ο εργάτης που έκανε δουλειές στο σπίτι της οικογένειας του 3χρονου αναζητούσε το παιδί.

«Δεν περάσανε δέκα λεπτά απ’ όταν έφυγε ο μικρός με τη μαμά του και ο εργάτης που ήταν στην οικοδομή έρχεται και αναζητά το παιδί ρωτώντας μας αν ήταν μαζί μας. Του απαντάμε αρνητικά λέγοντας ότι έχει πάει σπίτι. Μας λέει ότι σπίτι δεν είναι. Ξαναφεύγει και ψάχνανε μαζί με τη γιαγιά. Η γιαγιά του ψάχνει σε όλο το σπίτι αλλά δεν τον βρήκε. Όταν βγήκε βλέπει το βαρέλι και είδε το παιδί μέσα στο νερό αναίσθητο. Το νερό έφτανε στη μέση του βαρελιού. Αν ήταν ψιλά το νερό δεν θα πήγαινε το παιδί. Ωστόσο ήταν κάτω από τη μέση και υπήρχαν κάτι τούβλα που πάτησε το παιδί για να αγγίξει το νερό και στην προσπάθειά του έπεσε μέσα. Ακούω ουρλιαχτά και πηγαίνω και μου λένε πως το παιδί έπεσε στο βαρέλι και πνίγηκε», πρόσθεσε η γειτόνισσα.

Πώς έγινε το πρώτο «θαύμα»

Μετά το τραγικό ατύχημα η μητέρα, ο παππούς μαζί με τους υπόλοιπους συγγενείς πηγαίνουν στο Κέντρο Υγείας το άτυχο παιδί.

«Πηγαίνουν το παιδί στο Κέντρο Υγείας Χάρακα και κάτσανε εκεί μέχρι τις 8. Μας έρχεται η ειδοποίηση ότι πέθανε το παιδί. Αδειάσαμε εμείς σπίτι και αυλές για να φέρουν το παιδί και η γιαγιά φόρεσε μαύρα. Μετά ήρθε ο παπάς. Σε λίγο όμως μας παίρνουν τηλέφωνο και μας λένε ότι το παιδί αναπνέει. Τότε κάναμε όλοι το σταυρό μας. Το πηγαίναν για νεκροψία και τελικά ανέπνευσε. Ήταν θαύμα. Εμείς ξέραμε δύο ώρες πως το παιδί ήταν πεθαμένο. Και η γιαγιά του έλεγε στον παπά να γίνει ένα θαύμα για το παιδί και τελικά έγινε. Να γίνει τώρα και δεύτερο θαύμα να γίνει καλά το παιδί», τόνισε η γειτόνισσα.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here