ΠΟΥ: Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το εμβόλιο της AstraZeneca

Τα οφέλη από το εμβόλιο της AstraZeneca για την Covid-19 είναι πολύ μεγαλύτερα από τους κινδύνους, και οι ευρωπαϊκές χώρες θα έπρεπε να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν για να βοηθήσουν να σωθούν ζωές κατά την πανδημία, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο Κλούγκε σημείωσε ότι οι αρμόδιες αρχές της Ευρώπης διερευνούν έναν μικρό αριθμό περιστατικών θρόμβωσης τα οποία οδήγησαν μια σειρά από κυβερνήσεις της ΕΕ να αναστείλουν τη χρήση του εμβολίου.

«Μέχρι τώρα δεν γνωρίζουμε εάν κάποια ή όλα από τα περιστατικά έχουν προκληθεί από το εμβόλιο ή από άλλους, συμπτωματικούς παράγοντες» είπε, προσθέτοντας ότι «σε αυτή τη χρονική στιγμή, ωστόσο, τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερέχουν κατά πολύ των κινδύνων– και η χρήση του θα έπρεπε να συνεχιστεί, προκειμένου να σωθούν ζωές».

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη είναι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού σύμφωνα με τους επιστήμονες που εκπέμπουν σήμα κινδύνου για τις μεταλλάξεις και την μετ’ εμποδίων εκστρατεία εμβολιασμού.

Η απόφαση για την αναστολή στη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca προειδοποιούν οι ειδικοί ενδέχεται να οδηγήσει σε νέους θανάτους, την ώρα που νέες και πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις σαρώνουν τη γηραιά ήπειρο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here