Ψυχική υγεία καλυτέρευση: Εφαρμόστε τους κανόνες και ζήστε ευτυχισμένοι

Ειδικότερα η αποτελεσματικές μελέτες που έγιναν από επιστήμονες ερευνητές έδειξαν ότι οι κανόνες που θα αναλύσουμε παρακάτω μπορούν να έχουν εξαιρετικές προδιαγραφές για τα άτομα που θα θελήσουν να τις εντάξουν στην καθημερινότητα ώστε να ανεβαίνουν ψυχολογικά και να ζούνε πολύ καλύτερα.

Πρακτικές για καλή ψυχολογία στην καθημερινή ζωή 

Αυτό που πρέπει να αναζητήσετε  πρώτο είναι το κίνητρο για το οποίο σκεφτήκατε να προβείτε σε μία ενέργεια, μία σκέψη η μία πράξη. Αν π.χ., θέλετε ν κόψετε το κάπνισμα σκεφτείτε τον πραγματικό παράγοντα που σας ωθεί σε αυτή την ενέργεια. Η διαδικασία αυτής της σκέψης ονομάζεται στρατηγική και εντείνεται στους όρους της εκπαιδευτικής ψυχολογίας και η όποια περιλαμβάνει ενδιαφέρον σας

Την εισήγηση νέων στοιχείων για την διατήρηση των ενδιαφέρων σας

Προσπαθήστε να βρείτε διαφορετικά ενδιαφέροντα για να μην βαριέστε.

Μάθετε  πράγματα που βασίζονται σε υπάρχουσες γνώσεις .

Ορίστε σαφείς στόχους που σχετίζονται με εργασιακά θέματα.

Επιβραβεύστε τον εαυτό σας για μια καλή δουλειά η οτιδήποτε θετικό συμβαίνει γύρω σας,

Σημαντικό επίσης στοιχείο είναι η ικανότητα να μπορείτε να ηγείστε στους διάφορους τομείς που αναλαμβάνετε επειδή έτσι θα καταφέρετε να φέρετε εις πέρας τις αρμοδιότητες που σας δίνονται από τους άλλους. Παρακάτω παρουσιάζονται τα τρία διαφορετικά καθήκοντα της ηγετικής εργασίας :

Εννοείτε πως πρέπει να προσφέρετε σαφή καθοδήγηση, αλλά πάντα να αφήνετε περιθώρια  στα μέλη της ομάδας να εκφράζουν απόψεις και να κρίνουν και μόνα τους .

Μιλήστε για πιθανές λύσεις με μέλη της ομάδας, αλλά ακούστε και αυτές που έχουν να σας προτείνουν.

Επικεντρωθείτε στην τόνωση ιδεών και να είστε πρόθυμοι να ανταμείψετε τη δημιουργικότητα.

Σημαντικό κριτήριο είναι η επικοινωνία, όμως με αυτόν τον όρο δεν εννοούμε μόνο την λεκτική αλλά και την σωματική η και αυτοί που δημιουργεί κώδικες που μπορούν να ανθήσουν και να μας βοηθήσουν σε αυτό.

Ακολουθεί βίντεο αυτοεκτίμησης του εαυτού μας που αποτελεί βασικό κανόνα ψυχολογίας και ευτυχισμένης ζωής:

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here