Αθλητισμός για όλους: Εύκολοι τρόποι να αθληθείτε που δεν περιλαμβάνουν γυμναστήριο [vid]

Εάν είστε πολυάσχολοι και δεν έχετε χρόνο να αφιερώσετε στο γυμναστήριο ή στο σπίτι για να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα γίογκα, μην ανησυχείτε. Υπάρχει λύση να εντάξετε τη σωματική άσκηση στη ζωή σας με απλούς τρόπους. Για αρχή ξεκινήστε αντιλαμβανόμενοι τη σωματική δραστηριότητα ως έναν τρόπο ζωής και όχι ως απλό workout, μια ακόμη εργασία να τσεκάρετε στη λίστα των υποχρεώσεών σας. Κοιτάξτε την καθημερινή σας ρουτίνα και σκεφτείτε τρόπους να βάλετε την άσκηση εδώ κι εκεί. Συνδυάζοντας την άθληση με δραστηριότητες που απολαμβάνετε και κάνετε καθημερινά, έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνετε πιστοί σε αυτήν.

  • Μετακινηθείτε μέσα και γύρω από το σπίτι σας. Καθαρίστε το σπίτι, πλύνετε το αυτοκίνητο, οργανώστε την αυλή ή τον κήπο σας, ενδιαφερθείτε για το πεζοδρόμιο της γειτονιάς, φυτεύοντας ένα δέντρο ή μαζεύοντας τυχόν σκουπίδια που έχουν μαζευτεί έξω από την πόρτα σας.

 

  • Όταν είστε στο δρόμο για τη δουλειά ή τις άμεσες υποχρεώσεις σας, σκεφτείτε να μετακινηθείτε χρησιμοποιώντας ποδήλατο ή ακόμη και να περπατήσετε από το ένα ραντεβού στο άλλο – εφόσον οι αποστάσεις το επιτρέπουν. Αντί για το ασανσέρ, χρησιμοποιήστε τις σκάλες. Εάν κυκλοφορείτε με τα μέσα το πρωί, δοκιμάστε να τρέξετε ή να περπατήστε γρήγορα ως το σταθμό και στη συνέχεια κατεβείτε μία στάση νωρίτερα και περπατήστε ως τον προορισμό σας.

 

 

  • Βάλτε στο παιχνίδι όλη την οικογένεια. Εάν έχετε παιδιά και τα περιμένετε να ολοκληρώσουν την προπόνησή τους ή κάποια εξωσχολική δραστηρίοτητα, επιλέξτε να κάνετε τζόκινγκ κατά το χρόνο της αναμονής σας. Τα σαββατοκύριακα μπορείτε να προσκαλέσετε τα μέλη της οικογένειάς σας να κάνετε μια βόλτα με τα ποδήλατα παρέα στη γειτονιά ή να πάτε με το ποδήλατο στα καταστήματα τροφίμων για να προμηθευτείτε τα προϊόντα της εβδομάδας. Εάν έχετε σκύλο, επιλέξτε να κάνετε την πρωινή ή την απογευματινή σας βόλτα σε ένα νέο μέρος αυτή τη φορά και πάρτε μαζί σας το αγαπημένο του παιχνίδι, ώστε να είστε κι οι δύο σε δράση.

 

  • Καλωσορίστε τη δημιουργικότητα στην άσκησή σας και βρείτε νέες ιδέες άθλησης. Φυτέψτε στο μπαλκόνι ή την αυλή σας, χορέψτε για 15 λεπτά κάθε πρωί ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική, κάντε μια βόλτα μέχρι την παραλία, επισκεφτείτε ένα άλσος κοντά στο σπίτι σας και πάρτε μια ανάσα πράσινης δροσιάς. Ενώ βλέπετε τηλεόραση, καθίστε σε μια στάση της γίογκα για να κινητοποιήσετε το σώμα σας ή κάντε διατάσεις. Κάντε την άσκηση ένα διασκεδαστικό μέρος της καθημερινής σας ζωής.

 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ένα σύντομο πρόγραμμα διατάσεων για όλο το σώμα:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here