Θαλασσινό νερό Οφέλη Υγεία: Η πολύτιμη φυσική δράση της θάλασσας στη συνολική υγεία [vid]

Τα οφέλη του θαλασσινού νερού για την υγεία τεκμηριώθηκαν ευρέως τον 18ο και 19ο αιώνα, όταν οι Άγγλοι γιατροί άρχισαν να συνταγογραφούν θαλασσινά λουτρά για να ανταποκριθούν στις θεραπευτικές ανάγκες παθήσεων που σχετίζονταν με τη «μελαγχολία». Σήμερα, πολλοί είναι αυτοί που περνούν το μεγαλύτερο μέρος των καλοκαιρινών τους διακοπών στην παραλία. Οι επιστήμονες έχουν συχνά επιστήσει την προσοχή στα πολλαπλά οφέλη της θάλασσας για την ψυχή. Εδώ θα ασχοληθούμε με τα αποδεδειγμένα οφέλη του θαλασσινού νερού στη φυσική υγεία.

  • Ρινικό σύστημα: Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν ξεπλένετε τη μύτη σας με ένα αλμυρό διάλυμα, όπως το θαλασσινό νερό, αυτό μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό των φλεγμονών και να ενισχύσει την σωστή υγιεινή των ρινικών κόλπων. Επίσης, το θαλασσινό νερό, σε αντίθεση με πολλά ρινικά αποσυμφορητικά σπρέι, έχει το πλεονέκτημα ότι δεν είναι εθιστικό και δεν προκαλεί παρενέργειες.

 

  • Αναπνευστικό σύστημα: Δεν χρειάζεται καν να βυθιστείτε στο νερό της θάλασσας για να αποκομίσετε τα οφέλη της. Μια αυστραλιανή μελέτη  – που εξέτασε τα οφέλη του θαλασσινού αέρα στην υγεία των surfers που πάσχουν από κυστική ίνωση – διαπίστωσε ότι ο αέρας της θάλασσας βοήθησε στην εκκαθάριση των πνευμόνων των ασθενών. Μάλιστα, ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στη μελέτη ανέφεραν ακόμη και μειωμένη χρήση αντιβιοτικών.

  • Συνολική ευημερία: Ξέρουμε ότι η σωματική υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ψυχική ευημερία. Αυτό σημαίνει ότι για να ζήσουμε μια υποκειμενικά καλή και ευχάριστη ζωή, αυτές οι δύο πτυχές της ύπαρξής μας, πρέπει να είναι αρμονικά σε ισορροπία. Το κολύμπι στη θάλασσα, που είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και ο θαλασσινός αέρας – πηγή αρνητικών ιόντων – είναι ο ιδανικός τόπος για να έρθουμε σε επαφή με το σώμα μας και να επωφεληθούμε από τα ευεργετικά δώρα της φύσης. Εάν συνδυάσουμε τα οφέλη της θάλασσας με εκείνα που αποκομίζουμε από την άθληση, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της κολύμβησης ή άλλων θαλάσσιων σπόρ, αυτό συνιστά την καλύτερη συνταγή για την συνολική προώθηση της σωματικής και ψυχικής μας ευημερίας.

 

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα οφέλη που αποκομίζετε από μια μέρα στην παραλία:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here