Αυτοφροντίδα: Πως θα την πετύχετε

Καταρχάς για να καταφέρετε να πετύχετε την αυτοφροντίδα σας θα πρέπει να διαλογιστείτε με το εσωτερικό εγώ σας και να το αφήσετε να σας υποδείξει όλα όσα έχετε ανάγκη πραγματικά και όχι όλα όσα εσείς νομίζετε ότι χρειάζεστε και αφού τα καταλάβετε τότε να αρχίσετε να τα κάνετε και πράξη.

Πράξη θα τα κάνετε με το να αφήσετε το σώμα σας να σας υποδείξει ότι ανάλογα με την ηλικία σας, και τον τρόπο ζωή σας να έχετε και τις ανάλογες  καταστάσεις να αντιμετωπίσετε. Δηλαδή αν είστε φοιτητής λόγο της έντασης στην οποία ζείτε θα χρειαστεί να κάνετε την σωματική αυτοφροντίδα που είναι να χαλαρώσετε κάποιο χρονικό διάστημα μένοντας μακριά από ξενύχτια και ποτά φροντίζοντας εσάς. Ενώ αν είστε άτομο μέσης ηλικίας τότε έχετε πιθανόν ανάγκη να κοινονικοποιηθείτε περισσότερο γι αυτό φροντίστε να συχνάζετε περισσότερο με κόσμο.

Ακόμα καλό θα ήταν να προσπαθείτε με κάθε τρόπο να επανεξετάζετε τις ανάγκες σας πολύ συχνά επειδή έχουν την τάση να αλλάζουν από την μία στιγμή στην άλλη.

Ακόμα προσπαθείστε να φύγετε από ότι βλέπετε ότι προσκολλάτε αλλά δεν έχει καμία απολύτως εξέλιξη, επειδή το μόνο που καταφέρνει είναι να σας καθυστερεί και να σας μπερδεύει. Επίσης είναι καλό να καταλάβετε ότι δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσετε τα πάντα μαζί επειδή έτσι θα νιώσετε πιο ευάλωτοι, απλά φροντίστε να λύσετε αυτό που σας πονά περισσότερο και θα δείτε ότι θα έχετε κάνει το πρώτο βήμα προς την θεραπεία σας.

Δώστε χρόνο να καταλάβετε τι θέλετε και να αρχίζετε να προγραμματίζετε τις κινήσεις που θα κάνετε για να το πετύχετε. Αυτομάτως θα δείτε ότι με το να έχετε στόχους σας δίνει το περιθώριο να βάζετε σε σειρά και να τακτοποιείται καλύτερα τα πράγματα, αυτό θα σας βοηθήσει μετά και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής σας.

Παρακάτω ακολουθεί βίντεο με συμβουλές για να βελτιώσετε την αυτοφροντίδα σας

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here