Κορωνοϊός: Παράταση μίνι lockdown σε Ζάκυνθο και Χανιά μέχρι τις 18/8

‘Οπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (12/8) η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, παρατείνεται έως την Τετάρτη 18 Αυγούστου και ώρα 6:00, το μίνι lockdown σε Ζάκυνθο και Χανιά, λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου και Χανίων παρατείνεται μετά την αξιολόγηση εκ νέου των επιδημιολογικών δεδομένων από την υποεπιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19.

Η παράταση του μίνι απαγορευτικού αποφασίστηκε στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα παρκάτω:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Κορωνοϊός Κρήτη: Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στο Ηράκλειο από Τετάρτη 11 Αυγούστου

Σημειώνεται ότι μετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19, η Κυβέρνηση προχώρησε από την 11η Αυγούστου στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών, τοπικού χαρακτήρα μέτρων και για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης, η οποία και είναι στο κόκκινο (επίπεδο 4) λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Τα μέτρα στο Ηράκλειο Κρήτης θα είναι σε ισχύ μέχρι την Τρίτη 17 Αυγούστου και θα αξιολογηθούν εκ νέου από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here