Κορονοϊός: Συναγερμός στον ΕΟΔΥ – Eντοπίστηκε στην Αθήνα κρούσμα με συνδυασμό μεταλλάξεων

Κορονοϊός: Το κρούσμα είναι συνδυασμός της βρετανικής μετάλλαξης και μιας μετάλλαξης που εντοπίζεται και στο νοτιοαφρικανικό και στο βραζιλιάνικο στέλεχος

Πονοκέφαλο προκαλούν στις υγειονομικές αρχές οι μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Όπως μετέδωσε το ΣΚΑΪ, εντοπίστηκε στην Αθήνα κρούσμα κορονοϊού με το συνδυασμό της βρετανικής μετάλλαξης και μιας μετάλλαξης που εντοπίζεται και στο νοτιοαφρικανικό και στο βραζιλιάνικο στέλεχος.

Το κρούσμα είναι υπό διερεύνηση, καθώς οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ποια είναι ακριβώς η επικινδυνότητά του. Θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι θα είναι πιο μεταδοτικό όπως και η βρετανική μετάλλαξη ενώ είναι πιθανό να είναι και πιο ανθεκτικό στα αντισώματα όπως το νοτιοαφρικανικό και το βραζιλιάνικο στέλεχος.

Από τα τέλη Δεκεμβρίου στην Ελλάδα η βρετανική μετάλλαξη

Στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί 2.589 κρούσματα με μεταλλάξεις κορονοϊού. Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών διεξάγει ελέγχους σε παλαιότερα δείγματα διαπίστωσε ότι η βρετανική μετάλλαξη βρίσκεται στη χώρα μας από τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2020.

Τα νέα κρούσματα μεταλλάξεων στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, στην Ελλάδα εντοπίστηκαν συνολικά 445 νέα κρούσματα με μεταλλάξεις κορονοϊού εκ των οποίων τα 429 με το βρετανικό στέλεχος και 4 με το νοτιοαφρικανικό.

Συρροή κρουσμάτων στο ογκολογικό νοσοκομείο «Μεταξά»

Στο μεταξύ, υγειονομικός συναγερμός έχει σημάνει στο ογκολογικό νοσοκομείο «Μεταξά» καθώς συνολικά 24 υγειονομικοί και 16 νοσηλευόμενοι είναι θετικοί σε κορωνοϊό. Οι ασθενείς έχουν μεταφερθεί στον 6ο όροφο και γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Έχει κλείσει η αιματολογική κλινική και γίνονται κανονικά οι ακτινοθεραπείες και οι χημειοθεραπείες. Τα εξωτερικά ιατρεία και τα χειρουργεία είχαν κλείσει ωστόσο τώρα λειτουργούν και πάλι κανονικά.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here