ΣΥΡΙΖΑ για Τράπεζα Πειραιώς: Υπόλογη η κυβέρνηση για τη μη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος

Τις ζημιές που θα υποστεί το Δημόσιο και οι μικρομέτοχοι από τη διαδικασία επανιδιωτικοποίησης της Τράπεζας Πειραιώς ανέδειξαν με δήλωσή τους η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, υπεύθυνος του Χρηματοπιστωτικού Τομέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Οι κ.κ. Αχτσιόγλου και Φλαμπουράρης ανέφεραν τα εξής:

«Όπως είχαμε εδώ και μήνες αναδείξει, και λίγες μέρες μετά την ψήφιση από τη ΝΔ των επίμαχων διατάξεων για το ΤΧΣ τις οποίες καταγγείλαμε και καταψηφίσαμε, σημερινά δημοσιεύματα επιβεβαιώνουν ότι η διαδικασία επανιδιωτικοποίησης της Τράπεζας Πειραιώς, που πραγματοποιείται υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης, θα οδηγήσει σε τεράστια ζημία το Δημόσιο -μέσω του ΤΧΣ- και τους μικρομετόχους της τράπεζας.

Η κυβέρνηση και η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς είναι απολύτως υπεύθυνες για τη μεθόδευση απαξίωσης των μετοχών του Δημοσίου και των μικρομετόχων της τράπεζας.

Η ΝΔ είναι υπόλογη απέναντι στους πολίτες για τη μη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, το οποίο θίγεται καίρια από το εξελισσόμενο σχέδιο επανιδιωτικοποίησης της Τράπεζας Πειραιώς».


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here