Γαλάτσι: Πώς έγινε το περιστατικό με τη θανάτωση του σκύλου – Τι αναφέρουν ΕΛΑΣ και ιδιοκτήτες


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η θανάτωση ενός σκύλου από Αστυνομικό στο Γαλάτσι – Η ανάρτηση της ιδιοκτήτριας και η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ένα απίστευτο συμβάν έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης (12.08) στο Γαλάτσι, όταν αστυνομικοί κλήθηκαν μετά από καταγγελία ενός κατοίκου εναντίον ιδιοκτήτη σκύλων, που τους είχε μια ταράτσα πολυκατοικίας.

Οι δυο πολίτες είχαν έντονο επεισόδιο και οι αστυνομικοί πήγαν να κατευνάσουν τα πνεύματα, με ένα από τα σκυλιά να αγριεύει και να δαγκώνει στο πόδι τον έναν αστυνομικό.

Εκείνος, για να αμυνθεί όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., πυροβόλησε το ζώο και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του σκύλου. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι εμπλεκόμενοι έχουν προσαχθεί και διενεργείται προανάκριση από την ασφάλεια, ενώ διατάχθηκε και έρευνα από τη ΓΑΔΑ για να διαλευκανθεί περαιτέρω η υπόθεση.

Η ανακοίνωση

«Πρωινές ώρες σήμερα, έγινε καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, σχετικά με τη διατήρηση και παραμονή δύο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων) σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι.

Κατά την προσέλευση των αστυνομικών στο σημείο προς διερεύνηση των καταγγελλομένων, έλαβε χώρα φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη των σκύλων και της καταγγέλλουσας.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποκλιμακώσουν το περιστατικό, ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος πυροβόλησε το σκύλο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης».

Η ανάρτηση της ιδιοκτήτριας στο Facebook

Για το περιστατικό έκανε ανάρτηση στο Facebook και η ιδιοκτήτρια του πίτμπουλ που πυροβολήθηκε από τον αστυνομικό.

Η γυναίκα στο post της αποχαιρετούσε τον Οδυσσέα, όπως αποκαλούσε τον σκύλο και έκανε λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία. Μάλιστα, ανέφερε πως πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης, για να καταθέσει μήνυση σε βάρος των υπευθύνων για την τραγική αυτή απώλεια.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ