Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζει να προκαλεί η Άγκυρα, 31 παραβιάσεις στο Αιγαίο σε μια ημέρα


Συνεχίζεται η ακραία προκλητικότητα από πλευράς Τουρκία, την ώρα που η Ελλάδα μετρά πληγές από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Πάνω από 30 παραβιάσεις σε μια ημέρα από τα πολεμικά αεροσκάφη της γειτονικής χώρας.

Οι μάσκες έπεσαν για ακόμα μια φορά, πάνω από το Αιγαίο. Την ώρα που η Ελλάδα ακόμα προσπαθεί να σταματήσει την πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα και έκανε στάχτη σπίτια και περιουσίες, η Τουρκία συνεχίζει την ακραία προκλητικότητα προχωρώντας σε μπαράζ παραβιάσεων του εναερίου χώρου της πατρίδας μας.

Την ημέρα που ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου, έδινε λεπτομέρειες της συζήτησης με τον Νίκο Δένδια για τις πυρκαγιές που έπληξαν και τις δυο χώρες, στο Αιγαίο τα μαχητικά της Τουρκίας προχωρούσαν σε ακραίες προκλήσεις.

Ειδικότερα, ένα ζεύγος από F-16 και δυο κατασκοπευτικά CN-235 έκαναν παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου αλλά και παραβάσεις στο FIR Αθηνών. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 31 παραβιάσεις και τρεις παραβάσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρξει εμπλοκή – σε αντίθεση με ό,τι έγινε την Τετάρτη σε ανάλογη περίπτωση όπου και πάλι υπήρξαν τουρκικές προκλήσεις.

Τα ελληνικά μαχητικά προφανώς και δεν έμειναν άπραγα, καθώς απογειώθηκαν για το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου προχώρησαν σε αναγνώριση και αναχαίτιση σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά την πάγια πρακτική που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ