ΗΠΑ- Κορονοϊός: Εμβολιάζονται υποχρεωτικά οι υγειονομικοί του ομοσπονδιακού κράτους


Οι υγειονομικοί που εργάζονται για το ομοσπονδιακό κράτος των ΗΠΑ θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Οι υγειονομικοί που εργάζονται για το αμερικανικό ομοσπονδιακό κράτος θα έχουν την υποχρέωση να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας σε ένα δελτίο τύπου.

Το μέτρο αφορά 25.000 ανθρώπους, που έρχονται σε επαφή με ασθενείς στις δομές υγείας που λειτουργούν απευθείας από το ομοσπονδιακό κράτος, μεταξύ άλλων το προσωπικό της Indian Health Service, η οποία παρέχει περίθαλψη στα μέλη των φυλών των ιθαγενών σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο δελτίο τύπου δεν διευκρινίζεται η προθεσμία που ορίζεται στους εργαζομένους για να εμβολιαστούν. «Βασικός στόχος μας είναι η υγεία και η ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών, περιλαμβανομένου του ομοσπονδιακού προσωπικού μας. Και τα εμβόλια είναι το καλύτερο εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους από την covid-19, να προλάβουμε την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα και να σώσουμε ζωές», τόνισε ο υπουργός Υγείας Χαβιέρ Μπεσέρα.

Ο εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης και άλλα εμβόλια ρουτίνας είναι ήδη υποχρεωτικά για την πλειονότητα του υγειονομικού προσωπικού, που απασχολείται από το ομοσπονδιακό κράτος, επισημαίνεται, επίσης, στο δελτίο τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP-Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ