Κ. Μητσοτάκης: Η απάντηση στη μετάλλαξη Δέλτα δεν είναι το lockdown, αλλά η κοινή λογική


Κατά τη διάρκεια της δίωρης σχεδόν συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα Πέμπτη, 12 Αυγούστου, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με το φλέγον θέμα των πυρκαγιών που έπληξαν την τελευταία εβδομάδα την επικρατεια, μεταξύ άλλων, ο ίδιος αναφέρθηκε στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, τους εμβολιασμούς, καθώς και το ενδεχόμενο της εφαρμογής ενός νέου lockdown.

Κ. Μητσοτάκης: Η απάντηση στη μετάλλαξη Δέλτα δεν είναι το lockdown, αλλά η κοινή λογική

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «Είναι λάθος να χαρακτηρίζουμε τα περιοριστικά μέτρα σε Ηράκλειο Ζάκυνθο και αλλού ως lockdown. Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους. Η κοινωνία θα λειτουργήσει κανονικά. Η απάντηση στη μετάλλαξη Δέλτα δεν είναι το lockdown αλλά η κοινή λογική».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός, έκανε έκκληση στους νέους που επιστρέφουν ή θα επιστρέψουν από τις διακοπές να πραγματοποιήσουν τεστ covid και να αποφύγουν την επαφή με μεγαλύτερους συγγενείς και ευάλωτους για μία εβδομάδα.

«Ζητώ από τα νέα παιδιά, μόλις έρθουν από τις διακοπές, να κάνουν τεστ και για μία εβδομάδα να αποφύγουν να δουν τους γονείς ή τους παππούδες τους, ιδίως αν είναι ανεμβολίαστοι. Ζητώ μεγάλη προσοχή στο πώς θα επιστρέψουν οι πολίτες από τις διακοπές τους», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να επεκτείνει τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και προσέθεσε πως οι εμβολιαστικοί ρυθμοί έχουν πέσει και αυτό έχει επιπτώσεις.

Ειδικότερα, είπε πως μέσα στον Αύγουστο ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει μειωθεί, τονίζοντας πως «κάτι τέτοιο έχει επιπτώσεις».

«Από τις 20 Αυγούστου θα πρέπει να κάνουμε μια νέα προσπάθεια, ώστε να πείσουμε τις νεότερες ηλικίες αλλά και τους ηλικιωμένους ότι πρέπει να εμβολιαστούν», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι «Πριν από τα τέλη Αυγούστου οι αποφάσεις μας για τους κλειστούς χώρους για το φθινόπωρο και το χειμώνα».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ