Πυροβολισμός πιτ μπουλ στο Γαλάτσι: Το μυστήριο και οι διαφορετικές καταθέσεις


Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε θανάσιμα σκύλος από όπλο αστυνομικού στην περιοχή του Γαλατσίου

Και αυτό διότι οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα έχουν λάβει καταθέσεις από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, οι οποίες είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών βάζει στο μικροσκόπιο τις καταγγελίες της συντρόφου του ιδιοκτήτη του πιτ μπουλ, σύμφωνα με τις οποίες ο αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε το σκυλί της (με το όνομα Οδυσσέας) χωρίς εκείνο να του επιτεθεί.

Το περιστατικό συνέβη σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι, όπου βρέθηκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ύστερα από κλήση που έλαβαν από γυναίκα (γειτόνισσα των ιδιοκτητών του σκύλου) για την απομάκρυνση του ζώου από την ταράτσα.

Σύμφωνα με τα όσα έχει καταγγείλει η σύντροφος του ιδιοκτήτη του σκύλου, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, ο αστυνομικός πυροβόλησε το σκυλί χωρίς λόγο την ώρα που εκείνο του κουνούσε την ουρά. Μάλιστα, προσθέτει ότι ο αστυνομικός έβγαλε το όπλο του από τη θήκη, σημάδεψε το πιτ μπουλ και το πυροβόλησε στην καρδιά.

Τελείως διαφορετική είναι η εικόνα που δίνει ο αστυνομικός στους συναδέλφους του που έχουν αναλάβει την έρευνα. Ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι όχι μόνο του επιτέθηκε το σκυλί αλλά τον τραυμάτισε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Προσθέτει ότι είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόταν σε άμυνα μετά από επίθεση που δέχτηκε από το πιτ μπουλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός αναφέρει ότι μαζί με τους συναδέλφους του προσπαθούσαν να αποκλιμακώσουν την ένταση που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στους ιδιοκτήτες του σκυλιού και τη γυναίκα που τους κατήγγειλε για την παρουσία των σκυλιών τους στην ταράτσα της πολυκατοικίας. Πάνω στην ένταση και ενώ ήταν σε εξέλιξη φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο πλευρών, το σκυλί δάγκωσε δυνατά (σύμφωνα πάντα με τον αστυνομικό) το πόδι του άντρα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ο οποίος έβγαλε τότε το πιστόλι –σε κατάσταση άμυνας- και σκότωσε το σκυλί.

Το σκυλί που πυροβολήθηκε

Ήδη, έχει παραγγελθεί πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραύματος στο πόδι του αστυνομικού, ενώ έχει ληφθεί κατάθεση από τη σύντροφο του ιδιοκτήτη του σκύλου. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο αστυνομικός που τραυματίστηκε θα δώσει εκ νέου κατάθεση, ενώ ελέγχεται και σε διοικητικό επίπεδο από την υπηρεσία του. Η κατάθεση του αστυνομικού και η κατάθεση της ιδιοκτήτριας του σκύλου είναι εκ διαμέτρου αντίθετες και πλέον η αλήθεια αναμένεται να φανεί από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

Το σημείο του περιστατικού

Λίγη ώρα μετά το περιστατικό η ιδιοκτήτρια του σκύλου έγραψε στο Facebook:

«Ο Ody (Odysseus) δεν θα είναι ποτέ ξανά μαζί μας….πυροβολήθηκε σήμερα το πρωί γύρω στις 11πμ από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ…θα βγουν όλα στο φως της δημοσιότητας κι υπεύθυνος γι’ αυτό την εν ψυχρώ δολοφονία θα πληρώσει. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο Α.Τ Κυψέλης για να υποβάλλουμε μήνυση!! Σας παίρνουμε τηλέφωνο για να έρθετε να βοηθήσετε όταν κινδυνεύουμε σε ενδοοικογενειακή βία, όταν μας κλέβουν όταν μας απειλούν και δεν έρχεστε κι ήρθατε τώρα τρέχοντας για γείτονες που δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα και το αποτέλεσμα φόνος!! Χωρίς λόγο τράβηξες όπλο και πυροβόλησε ένα σκυλί που σου κουνάτε φιλικά την ουρά!! Αν αυτή είναι η ελληνική αστυνομία… ντροπή σας!! Τόσο απλά! ».

Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Πρωινές ώρες Πέμπτης, έγινε καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, σχετικά με τη διατήρηση και παραμονή δύο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων) σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι. Κατά την προσέλευση των αστυνομικών στο σημείο προς διερεύνηση των καταγγελλομένων, έλαβε χώρα φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη των σκύλων και της καταγγέλλουσας. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποκλιμακώσουν το περιστατικό, ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος πυροβόλησε το σκύλο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ