Χρώμα ματιών έρευνα: Μάθετε που οφείλετε το χρώμα της Ίριδας

Πιο συγκεκριμένα  διεθνής ομάδα ερευνητών με επικεφαλής το King’s College  και το Ιατρικό Κέντρο Πανεπιστημίου Erasmus Ρότέχουν εντόπισαν  50 νέα γονίδια για το χρώμα των ματιών στη μεγαλύτερη γενετική μελέτη  μέχρι σήμερα. Η μελέτη,  δημοσιεύθηκε στο Science Advances ,  και πραγματευόταν τη γενετική ανάλυση σχεδόν 195.000 ανθρώπων.

Οφέλη της ανακάλυψης:

  • Τα ευρήματα θα βοηθήσουν στη βελτίωση της κατανόησης των οφθαλμικών παθήσεων όπως:
  • Στο γλαυκώμα  χρωστικών ουσιών
  •  Στον οφθαλμικό αλμπινισμό, όπου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο επίπεδο αύξησης χρωστικών ουσιών των ματιών.
  • Ακόμα η ομάδα διαπίστωσε ότι το χρώμα των ματιών στους Ασιάτες με διαφορετικές αποχρώσεις του καφέ είναι γενετικά παρόμοιο με το χρώμα των ματιών στους Ευρωπαίους που κυμαίνονται από σκούρο καφέ έως ανοιχτό μπλε.

Που βασίζεται η μελέτη:

  •  H μελέτη βασίζεται σε προηγούμενη έρευνα κατά την οποία οι επιστήμονες εντόπισαν δώδεκα γονίδια που συνδέονται με το χρώμα των ματιών, ενώ στην ουσία διεξήγαγαν την έρευνα επειδή πίστευαν ότι υπήρχαν πολλά περισσότερα.
  •  Οι επιστήμονες πίστευαν ότι η διακύμανση του χρώματος των ματιών ελέγχεται  από ένα ή δύο γονίδια, με τα καστανά μάτια να κυριαρχούν πάντοτε στα μπλε μάτια.

Σίγουρα τα ευρήματα που προέκυψαν ήταν πολύ κάλα, σύμφωνα με τις δηλώσεις που ακολουθούν:

  •  Επιστήμονας του king gollege δήλωσε ότι: “Τα ευρήματα είναι συναρπαστικά επειδή μας φέρνουν σε ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση των γονιδίων που προκαλούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά των ανθρώπινων προσώπων, το οποίο έχει μυστικοποιήσει γενιές σε όλη μας¨

Έτσι λοιπόν διακρίνεται ότι η παραπάνω μελέτη  θα βελτιώσει την κατανόησή μας για πολλές ασθένειες που γνωρίζουμε ότι σχετίζονται με συγκεκριμένα επίπεδα χρωματισμού. Οι επιστήμονες έχουν εμφανιστεί πάρα πολύ αισιόδοξοι και αδημονούν στην πραγματοποίηση και άλλων τέτοιων μελετών με όμοια η ακόμα και πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα προκειμένου να εξελίσσετε όλο και περισσότερο ο επιστημονικός τομέας.

Ακολουθεί βίντεο για το πως θα αντιμετωπίσετε κατάλληλα τους μαύρους κύκλους που σχηματίζονται κάτω από τα μάτια

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here