Κορωνοιός τεχνητη νοημοσύνη: Είναι νομικά αποδεκτή

Πιο συγκεκριμένα Ο Daniel E Ho και πολλοί συνάδελφοί του ψάχνουν τις νομικές συνέπειες της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης ως απάντηση στο covid-19 και πολύ ισχυρά πλαίσια αξιολόγησης αφού θεωρούν απαράδεκτη μία τέτοια κίνηση.

Πολλές προτάσεις,  αλλά  και πολλά πρωτότυπα  μοντέλα έχουν βγει για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και μηχανικής μάθησης στην πρόβλεψη του ατομικού κινδύνου που σχετίζεται με το covid-19.

Μοντέλα που έχουν ευφευρεθεί:

  •  Στις Ηνωμένες Πολιτείες,  το Υπουργείο Υποθέσεων  χρησιμοποιεί πολύ υψηλές βαθμολογίες κινδύνου προκειμένου να εντοπισει ιατρικούς πόρους σε άτομα με covid-19
  • Οι φυλακές μέσω των τηλεφωνικών κλήσεων των κρατουμένων προσπαθούν να εντοπίσουν συμπτώματα του ιού.

Περαιτέρω εργαλεία, προκειμένου να επιτεύξουν την πρόβλεψη των συμπτωμάτων:

  • Την φωνητική ανίχνευση της λοίμωξης,
  • Όμως, η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τέτοιους σκοπούς έχει δημιουργήσει ερωτήματα σχετικά με το πόσο νόμιμα μπορούν θεωρηθούν αυτά τα μέσα.

Όταν η κυβέρνηση επιδιώκει να χρησιμοποιήσει μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για να προβλέψει τον κίνδυνο ενός ατόμου για το covid-19, τα βασικά νομικά ζητήματα τελικά θα ενεργοποιήσουν πόσο αποτελεσματικά είναι τα μοντέλα και πόσο επιβαρύνουν τα νομικά συμφέροντα.

Επικέντρωση σε δύο βασικές νομοθεσίες των ΗΠΑ , σχετικά με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης;

  •  Οι προκλήσεις  εμφανίζονται σε διάφορα περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων προκλήσεων σε κανονιστικές αποφάσεις, αγωγές αδικοπραξίας ή αγωγές σύμφωνα με τους νόμους περί απορρήτου της υγείας.
  • Υποστηρίζουμε ότι η βασική ανάγκη εξισορρόπησης των παροχών έναντι των επιβαρύνσεων διατρέχει όλα αυτά τα νομικά καθεστώτα.
  • Οι κυβερνήσεις  εφαρμόζουν εργαλεία βαθμολόγησης κινδύνων πρέπει να αποδείξουν ότι τα εργαλεία τους παράγουν έγκυρες, αξιόπιστες προβλέψεις και επιβαρύνουν τις πολιτικές ελευθερίες των ατόμων όχι περισσότερο από το απαραίτητο.
  • Τα δικαστήρια θα διερευνήσουν πώς χρησιμοποιείται η παραγωγή αυτών των εργαλείων για τη διαμόρφωση πολιτικών προγραμμάτων.
  • Η απόδειξη ότι ένα μοντέλο αποδίδει  και δεν επιβαρύνει  την ιδιωτική ζωή και άλλα ενδιαφέροντα είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για νόμιμη ανάπτυξη.

Ακολουθεί βίντεο για το τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here