Κορωνοιός προστασία΄: Δείτε πως θα προστατευτείτε

Καθώς η πανδημία συνεχίζει την επέλασή της και όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού φαίνετε να νοσεί δημιουργείτε το ακόλουθω ερώτημα από τους επιστήμονες

Προβληματισμός

Κατά πόσο τα άτομο που νόσησαν από την νόσο του κορωνοιού δεν θα ξανάνοσήσουν από την ίδια ή κάποια μετάλλαξη της. Σε αυτό το ερώτημα έρχονται να απαντήσουν οι  Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής  Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου οι οποίοι φρόντισαν να συγκεντρώσουν όλες τις έρευνες προκειμένου να είναι σε θέση να απαντήσουν σε αυτόν τον γρίφο.

Αποτελέσματα ερευνών

  • Σε όλο το έτος πραγματοποιήθηκαν 10,6 εκατομμύρια δοκιμασίες οι οποίοι αποτελούν το 69% του πληθυσμού της Δανίας, αριθμός που ανταποκρίνεται σε 4.000 πολίτες. Πιο συγκεκριμένα έχουμε:
  • Στο πρώτο κύμα που διενεργήθηκε  την περίοδο από Μάρτιο-Μάιο του 2020, και από το 2 κύμα που συμπεριλάμβανε τους μήνες Σεπτέμβριο-Δεκέμβριο 2020 συμμετείχαν στην έρευνα 533.382 πολίτες ,από τους οποίους βρέθηκαν θετικοί οι 11,727 δηλαδή το 2,2%.
  • Από τους 533.382 πολίτες που αντιστοιχούσαν στην έρευνα του πρώτου κύματος, θέλησαν να επανεξεταστούν στην έρευνα που διενεργήθηκε στο δεύτερο κύμα, από αυτά τα άτομα βρέθηκε θετικό ένα ποσοστό της τάξης του 2.1%.
  • Πολύ σημαντική αποδείχτηκε η επανεξέταση ατόμων του πρώτου κύματος, στο δεύτερο κύμα αφού προέκυψε ότι τα 72 άτομα που αντιστοιχούσαν στο 65% των πολιτών βγήκε ξανά θετικό στον ιό , ενώ το 16.819 των πολιτών  που στο πρώτο κύμα είχαν αρνητικό τέστ, στο δεύτερο κύμα  βγήκαν θετικοί αποδεικνύοντας ότι νόσησαν από τον ιό.
  • Από τα παραπάνω προκύπτει ότι όσοι είχαν περάσει τον κορωνοιό είχαν αποκτήσει πολύ πιο ισχυρά αντισώματα με αποτέλεσμα να μην ξανά περάσουν τον ιό η ακόμα χειρότερα κάποια από τις μεταλλάξεις. Οι ,μελέτες έδειξαν ότι αυτό αφορούσε στο 80,5% των ατόμων

Οι υπό-αναλύσεις έδειξαν ότι στις ηλικίες από 65 ετών και άνω  ο δείκτης ήταν υποδαιέστερος και ότι ούτε υπήρξαν διαφορές ως πρός το φύλο η την χρονική στιγμή που διενεργήθηκαν.

Συμπερασματικά μελέτης

  • Ο κίνδυνος επανεμφάνισης της νόσου ιδιαίτερα σε μικρές ηλικίες είναι πολύ επικίνδυνο να συμβεί και γι αυτό μόνο το εμβόλιο θα μπορέσει να αναχαιτίσει την εξέλιξη του.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here