20 Απριλίου 2021

Πάνος Τσάκογλου συντάξεις: Απαντά αν θα μειωθούν οι επικουρικές

Ο Πάνος Τσάκογλου υφυπουργός εργασίας και υπεύθυνος για την κοινωνική ασφάλιση μίλησε σε γνωστή ραδιοφωνική εκπομπή για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν διατυπωθεί από την αντιπολίτευση.

Γι αυτό είπε ότι σκέφτονται να καταθέτονται στην τράπεζα οι εισφορές των εργαζομένων και όταν αυτοί περάσουν στην μέση ηλικία τότε για να βγεί η σύνταξη θα λαμβάνετε υπόψιν το πόσες εισφορές θα έχουν καταθέσει και ότι αυτό θα είναι πολύ θετικό για την οικονομία για τους παρακάτω λόγους.

Θετικοί λόγοι:

  • Μέρος των αποταμιεύσεων θα επενδύονται στην ελληνική οικονομία και αυτό σημαίνει περισσότερες δουλειές, μεγαλύτερους μισθούς, μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι συνταξιούχοι να λάβουν πολύ μεγαλύτερη σύνταξη από τους τωρινούς επειδή η κεφαλοποίηση είναι πολύ καλύτερη από την διανεμικότητα όπως απέδειξαν χώρες του εξωτερικού που την έχουν εντάξει στα προγράμματα τους.

Τι θα ισχύσει με τις επικουρικές συντάξεις

  • Σε ερώτηση προς τον υπουργό εργασίας σχετικά με το αν ισχύει η μείωση τον επικουρικών συντάξεων η απάντηση ήταν πώς όχι και θα παραμείνουν ως έχουν., ενώ η απάντηση του στην αντιπολίτευση εκτείνετε παρακάτω:

Απάντηση υφυπουργού στην αντιπολίτευση για το νέο σύστημα

Όπως ανάφερε το σύστημα επηρεάζεται από τρεις βασικούς παράγοντες:

  • τον αριθμό των συνταξιούχων ,
  • τον αριθμό εργαζομένων
  •  τη βιωσιμότητα του συστήματος που δεν βοηθάει στην ανάπτυξη του.
  • Το νέο σύστημα αποβλέπει σε πόρους όπου θα καταφέρουν να ισχυροποιήσουν οικονομικά την χώρα.

Ακολουθεί βίντεο με δηλώσεις του υφυπουργού οικονομίας Πάνο Τσακόγλου

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here