Ψυχική Υγεία: Παράγοντες που την επηρεάζουν

Καλή ψυχική υγεία έχουμε όταν καταφέρνουμε να είμαστε και να νοιώθουμε ευτυχισμένοι και αυτό μας κάνει να φερόμαστε κανονικά αφού είμαστε σε θέση να κινούμαστε, δουλεύουμε και είμαστε ικανοί να προσφέρουμε στο κοινωνικό μας περιβάλλον.

Η ψυχική υγεία πολύ εύκολα μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς και διάφορους παράγοντες οι οποίοι σχετίζονται με τον καθημερινό μας τρόπο διαβίωσης και έχουν την τάση να μας αγχώνουν.

Παρακάτω ακολουθούν οι παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχική μας υγεία:

  • Κοινωνικοί: Οι παράγοντες που σχετίζονται με την κληρονομικότητα και το πως μας επηρεάζει όταν υπάρχει.
  • Ψυχικοί: Σχετίζονται με τις εμπειρίες και την προσωπικότητα μας.
  • Βιολογικοί: Είναι οι παράγοντες που σχετίζονται με την διαβίωση μας στην κοινωνία και που μας αγχώνουν και μας πιέζουν

Ουσιαστικά στην κακή ψυχολογία συμβάλλουν πολλοί εξωγενείς παράγοντες οι οποίοι αναπτύσσονται στις κοινωνίες και επηρεαζόμαστε από αυτό που μας κάνουν να αντιληφθούμε σε  σχέση με εμάς, το μέλλον αλλά και τον εαυτό μας, απλά πολλές φορές τα ερεθίσματα που παίρνουμε μας ωθούν για όλα αυτά να κάνουμε μόνο αρνητικές σκέψεις .

Λόγοι αρνητικών σκέψεων

  • επειδή έχουμε μάθει να ζούμε σε μία κοινωνία που όποιος δεν ανταποκρίνετε στους γρήγορους ρυθμούς που όρισαν άλλοι για εκείνον τότε αυτομάτως του περνάει και το μήνυμα ότι δεν είναι αρκετός.
  • Όσον αφορά την καλοσύνη και την θετικότητα η κοινωνία πάλι μας περνάει την πεποίθηση ότι ο καλός είναι ο ανόητος και οτι αν θές να φτάσεις ψηλά θα το καταφέρεις μόνο με την εκμετάλλευση.
  • Όσον αφορά τα μελλοντικά όνειρα τα μόνο που καταφέρνουμε να κάνουμε είναι πάλι αυτά που έχουν αρνητική έκβαση όπως ότι η ελπίδα δεν πρέπει να υπάρχει διότι φέρνει μαζί της την απογοήτευση, ή ότι για να καταφέρω να πετύχω τους στόχους μου πρέπει σίγουρα να εξαπατήσω άλλους.

Ακολουθεί βίντεο το οποίο σου δείχνει 4+1 τρόπους για να προστατέψεις την ψυχική σου υγεία

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here