Θαλασσινό Αλάτι Οφέλη Δέρμα: Τα οφέλη της θεραπείας με αλάτι της Νεκράς Θάλασσας για το έκζεμα

Το έκζεμα είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος που προκαλεί μεταξύ άλλων ερυθρότητα και φαγούρα. Αν και πιο συχνά ταλαιπωρεί τα παιδιά, μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Δεν υπάρχει θεραπεία για το έκζεμα, αλλά ορισμένα προϊόντα έχουν αποδειχθεί ότι ανακουφίζουν τα συμπτώματα. Ένα εξ’ αυτών είναι το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας, το οποίο λέγεται ότι μπορεί να βοηθήσει άτομα με έκζεμα να αντιμετωπίσουν την φαγούρα και την φλεγμονή. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε πώς το η χρήση του άλατος της Νεκράς Θάλασσας μπορεί να αντιμετωπίσει το εκζέμα.

Πώς το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας βοηθά το έκζεμα;

Το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας, σε αντίθεση με το κοινό επιτραπέζιο αλάτι ή τα άλατα Epsom, είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως:

  • μαγνήσιο
  • ασβέστιο
  • θείο
  • ψευδάργυρος

Τα μέταλλα στο θαλασσινό νερό ενισχύουν την αποτελεσματικότητα του αλατιού για τη θεραπεία των συμπτωμάτων του εκζέματος και άλλων δερματικών παθήσεων.

Τι λέει η επιστήμη για το θαλασσινό αλάτι;

Σύμφωνα με έρευνες, το μούλιασμα σε λουτρό με αλάτι από τη Νεκρά Θάλασσα μπορεί να βελτιώσει την ανθεκτικότητα του δέρματος  – σε σύγκριση με το νερό της βρύσης. Μελέτες έχουν επισημάνει ότι οι τοπικές θεραπείες με αλάτι της Νεκράς Θάλασσας ενυδατώνουν το δέρμα, συμβάλλοντας σημαντικά στην διατήρηση της υγρασίας του. Επιπλέον, το μπάνιο σε διάλυμα αλατιού από τη Νεκρά Θάλασσα, εφόσον συνδυαστεί με θεραπεία που αξιοποιεί την υπεριώδη ακτινοβολία, φαίνεται να έχει ακόμη πιο σημαντικά οφέλη στην αντιμετώπιση των δερματικών νόσων. Ο συνδυασμός δηλαδή θάλασσας ή θαλασσινού αλατιού με τα ευεργετικά οφέλη του ήλιου είναι πιο αποτελεσματικός από τη θεραπεία που περιλαμβάνει μόνο την υπεριώδη ακτινοβολία (UV) ή το αλάτι. Τα λουτρά με θαλασσινό αλάτι μπορούν επίσης να προωθήσουν τη μείωση συμπτωμάτων όπως:

  • η φλεγμονή
  • η ερυθρότητα
  • η τραχύτητα του δέρματος

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα πρέπει να γνωρίζετε για το έκζεμα:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here