Αθλητισμός Ψυχική Υγεία: Η άσκηση είναι η ώθηση που χρειάζεστε για μια καλύτερη μέρα [vid]

Ακόμα κι αν δεν πάσχετε από κάποια πάθηση ψυχικής φύσης, η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να προσφέρει μια ευπρόσδεκτη ώθηση στη διάθεσή σας και να ενισχύσει την ψυχική σας ισορροπία και ευεξία. Ορισμένα από τα οφέλη της άσκησης στην ψυχική σας υγεία είναι:

  • Ενισχυμένη μνήμη και σκέψη: Οι ίδιες ενδορφίνες που σας κάνουν να αισθάνεστε καλύτερα, σας βοηθούν επίσης να συγκεντρωθείτε και να νιώσετε ψυχικά ευκρινείς για εργασίες που πιάνετε στα χέρια σας. Η άσκηση διεγείρει επίσης την ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων και βοηθά στην πρόληψη της άνοιας.
  • Υψηλότερη αυτοεκτίμηση: Η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι μια επένδυση στο μυαλό, το σώμα και την ψυχή σας. Όταν γίνεται συνήθεια, μπορεί να προωθήσει την αίσθηση της αυτοεκτίμησής σας και να σας κάνει να νιώσετε δυνατοί και σίγουροι. Θα νιώσετε καλύτερα για την εμφάνισή σας και καθώς θα πετυχαίνετε τους στόχους που θέτετε στο πρόγραμμα άσκησής σας θα απολαμβάνετε τα οφέλη της επίτευξης.

  • Καλύτερος ύπνος: Ακόμα και ολιγόλεπτα προγράμματα άσκησης το πρωί ή το απόγευμα μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του ύπνου σας. Εάν προτιμάτε να ασκείστε τη νύχτα, χαλαρωτικές ασκήσεις όπως η γιόγκα ή οι διατάσεις μπορούν να συμβάλουν σε έναν πιο ξεκούραστο και ικανοποιητικό ύπνο.
  • Περισσότερη ενέργεια: Η αύξηση του καρδιακού ρυθμού σας αρκετές φορές την εβδομάδα θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια και δύναμη. Ξεκινήστε με λίγα λεπτά άσκησης την ημέρα και αυξήστε την προπόνησή σας καθώς αισθάνεστε πιο ενεργητικοί.
  • Ισχυρότερη ανθεκτικότητα: Όταν αντιμετωπίζετε ψυχικές ή συναισθηματικές προκλήσεις στη ζωή, η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε καλύτερη ανθεκτικότητα και να αντιμετωπίζετε τα πράγματα με έναν τρόπο που είναι πιο υγιής, αντί να καταφεύγετε σε συμπεριφορές που είναι επιζήμιες για την υγεία, όπως η κατανάλωση αλκοόλ ή ναρκωτικών. Η τακτική άσκηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και στη μείωση των επιπτώσεων του στρες.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here