Βάνα Παπαευαγγέλου: Παρά τη σημαντική αύξηση των κλινών τα νοσοκομεία μας πιέζονται πάρα πολύ

Αρχικά η κυρία Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι “Ο ΕΟΔΥ πριν λίγη ώρα ανακοίνωσε 2.785 λοιμώξεις από το νέο ιό στη χώρα, με τους διασωληνωμένους να ανέρχονται στους 649, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 64 θάνατοι. Ωστόσο παρατηρείται μία σχετική σταθεροποίηση σε κάποιες περιφερειακές ενότητες, όπως είναι η Αττική. Ο αριθμός των νοσηλευόμεων ασθενών αυξάνεται συνεχώς”.

Στη συνέχεια τόνισε: “Παρά τη σημαντική αύξηση των κλινών τα νοσοκομεία μας πιέζονται πάρα πολύ”.

Ενώ πρόσθεσε: “Πιστεύουμε ότι τα μέτρα είναι αποτελεσματικά, ότι τα μέτρα μειώνουν τις κοινωνικές επαφές και κατ’ επέκταση τη διασπορά του ιού. Μπορεί στο Λεκανοπέδιο να μη βιώσαμε την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων το Νοέμβριο στη Θεσσαλονική, αλλά δεν εφαρμόστηκαν όπως έπρεπε”.

Στη συνέχεια η λοιμωξιολόγος, Βάνα Παπαευαγγέλου, σημείωσε: “Μέχρι σήμερα σκεφτόμασταν τους ηλικιωμένους, τις γιαγιάδες και τους παπούδες μας, τώρα κάνουμε έκκληση να σκεφτούμε τα παιδιά μας και τους ενήλικες, που πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο και στο Πανεπιστήμιο ή να βγουν έξω και να βρουν δουλειά”.

Κλείνοντας είπε: “Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια, ας κρατήσουμε τα μέτρα όσο περισσότερο γίνεται, ακόμα κι όταν συναντιόμαστε με τους πολύ στενούς μας φίλους, αυτούς που έχουν αποτελέσει τη λεγόμενη φούσκα μας μέχρι τώρα”.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here