Αυτοφροντίδα Υγεία: Η συμβολή της στον οργανισμό μας

Είναι  σημαντικό να φροντίζετε  σωστά το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σας κάθε μέρα και αυτό θα το καταφέρετε μαθαίνοντας  μέσα από μικρές και χρήσιμες πρακτικές πως να τρέφεστε σωστά η να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν και σας ελευθερώνουν

Οι περισσότεροι είμαστε  απασχολημένοι, λόγο των γρήγορων ρυθμών ζωής που βιώνουμε σε δουλειές και έτσι χάνουμε χρόνο για εμάς και την εσωτερική μας φροντίδα.

Πώς ενισχύετε  την αυτό-φροντίδα;

Με την εγγραφή σας σε προγράμματα αυτοεξυπηρέτησης ή με την  συνεργασία σας με έναν ειδικό θεραπευτή ώστε να   καταλάβετε ποιες στρατηγικές αυτοεξυπηρέτησης λειτουργούν καλύτερα για εσάς και να τις  εφαρμόζετε καθημερινά, ώστε να μπορείτε να ενισχύσετε την ευημερία σας.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τρόπους έναρξης της αυτοφροντίδας.

1. Κάντε τον ύπνο μέρος της ρουτίνας σας. 

  1. Ο ύπνος μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στο πώς αισθάνεστε  συναισθηματικά  και σωματικά, η έλλειψη του μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα υγείας.
  2. Η μείωση του στρες είναι  βασική. Εάν έχετε άγχος που σχετίζεται με την εργασία, σκεφτείτε τους καλύτερους τρόπους για να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα.
  3.  βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιό σας είναι το σωστό μέρος για καλό ύπνο και ότι είστε απαλλαγμένοι από κινητά, τηλεοράσεις και οτιδήποτε σας αποσπά και δεν σας αφήνει να χαλαρώσετε.
  4.  Οι τύποι των τροφίμων που τρώτε επηρεάζουν καθοριστικά τα βακτήρια που ζουν στο στομάχι σας, με αποτέλεσμα μια σειρά είτε θετικών είτε αρνητικών αποτελεσμάτων, γι αυτόν τον λόγο θρεφτείτε με υγιεινές τροφές που θα σας βοηθήσουν να χτίσετε γερό οργανισμό.
  5.  Η καθημερινή άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει  σωματικά  και ψυχικά, ενισχύοντας τη διάθεσή σας, μειώνοντας το άγχο σας και κάνοντάς σας να απαλλαγείτε από ότι σας προκαλεί αρνητισμό.
  6. Η τροφή που τρώμε έχει τη δυνατότητα να μας διατηρεί υγιείς είτε να συμβάλει στην αύξηση βάρους ή ασθενειών όπως ο διαβήτης,  αλλά και να κάνει το μυαλό μας να δουλεύει ταχύτατα.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές αυτοφροντίδας:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here