Διατροφή και Υγεία : 5+1 κανόνες για σωστή διατροφή

Αν και εσύ θες να μάθεις ποιες τροφές αξίζει να τρώς και ποιες τροφές να αποφεύγεις προκειμένου να έχεις μία υγιεινή ζωή χωρίς περιττό λίπος και βάρη τότε διάβασε τις παρακάτω συμβουλές και θα πετύχεις τους στόχους σου.

Για να εξασφαλιστεί μια ισορροπημένη διατροφή  προτιμήστε τα καθημερινά γεύματα να περιλαμβάνουν ποικιλίες τροφίμων, πλούσιες σε  θρεπτικά συστατικά. Πιο κάτω καταγράφονται ακριβώς τρόποι για να το πετύχετε.

Συμβουλές για σωστή διατροφή.

  1. καταναλώστε κανονικά τα γεύματα σας επειδή είναι σημαντικό να κρατήσετε το μεταβολισμό σας σε λειτουργία, σκεφτείται  για καλύτερα  να μοιράσετε το γεύμα σας σε μικρότερες μερίδες και  κατά τη διάρκεια της ημέρας να τρώτε σταθερά και μικρά γεύματα.
  2. Μην βάζετε στις τροφές σας μεγάλη ποσότητα αλατιού, θυμηθείτε ότι τα περισσότερα συστατικά που αγοράζουμε έχουν πολύ αλάτι, οπότε δεν χρειαζόμαστε και περαιτέρω  ποσότητα στην τροφή μας. επίσης το αλάτι δημιουργεί κατακράτηση υγρών και πρηξίματα που και μας ενοχλούν αλλά και είναι αντιαισθητικά, οπότε δεν το έχουμε ανάγκη. Αν πάλι σας αρέσουν πολύ τα αλμυρά τότε αντικαταστήστε το με διάφορα μπαχαρικά.
  3. Βάλτε τα αμυλούχα προϊόντα στην διατροφή σας λένε οι διατροφολόγοι και ειδικότερα αυτά που είναι ολικής και θα δείτε ότι θα νοιώθετε χορτάτοι λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν. Επίσης είναι από τις πιο ωραίες τροφές που θέλουμε να έχουμε πάντα στο διατροφολόγιο μας.
  4. Προσπαθείτε να συνδέσετε μία διατροφή η οποία θα αποτελείτε από πολλά ακόρεστα λιπαρά τα οποία κάνουν πολύ καλό στην υγεία του οργανισμού και θα μειώσετε πάρα πολύ τα κορεσμένα τα οποία συνδέονται με την αύξηση της χοληστερίνης και άλλες βλαβερές παθήσεις του οργανισμού.
  5. Φροντίστε η διατροφή σας να είναι πλούσια σε ψάρια, πιο συγκεκριμένα φροντίστε να τρώτε τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα και την μία οπωσδήποτε κάποιο λιπαρό ψάρι που είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρα.
  6. Πίνετε πολύ νερό ώστε και να κρατάτε ενυδατωμένο τον οργανισμό σας αλλά και να νοιώθετε χορτάτοι.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here