Ομορφιά Δέρμα: Το βούτυρο κακάο είναι ο γλύκυτερος σύμμαχος ομορφιάς σου [vid]

Η χρήση του κακάο στην ιατρική εκκινεί περίπου 3.000 χρόνια πριν. Το κακάο ήταν ένα αγαπημένο συστατικό των αρχαίων Αζτέκων και των Μάγια, που το χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως νόμισμα. Το βούτυρο κακάο είναι ένας τύπος λίπους που προέρχεται από κόκκους κακάο. Για την συλλογή του, σπόροι κακάο αφαιρούνται από το φυτό. Στη συνέχεια ψήνονται, απογυμνώνονται και πιέζονται για να διαχωριστεί το λίπος – το βούτυρο κακάο – από το υπόλοιπο σώμα των σπόρων. Τα υπολείμματα μεταποιούνται ακολούθως σε σκόνη κακάο.

Πώς μπορεί το βούτυρο κακάο να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματός σας;

  • Το βούτυρο κακάο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα, γι΄αυτό λέγεται ότι μπορεί να ενυδατώνει και να θρέφει το δέρμα, προάγοντας την ελαστικότητά του. Το λίπος στο βούτυρο κακάο σχηματίζει ένα προστατευτικό φράγμα πάνω στο δέρμα, ικανό να συγκρατεί την υγρασία.
  • Το βούτυρο κακάο είναι επίσης πλούσιο σε φυσικές φυτικές ενώσεις που ονομάζονται φυτοχημικά. Αυτές οι ουσίες μπορούν να βελτιώσουν τη ροή του αίματος στο δέρμα και να επιβραδύνουν τη γήρανση του, προστατεύοντας το από τις βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου.
  • Μία κοινή χρήση του βούτυρου κακάο είναι για την επούλωση των ουλών και την αποκατάσταση των ρυτίδων. Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι οι κρέμες με βουτύρο κακάο μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και μετά, για την πρόληψη και ελαχιστοποίηση της εμφάνισης ραγάδων.
  • Το βούτυρο κακάο δρα επίσης θεραπευτικά για τα δερματικά εξανθήματα και παθήσεις όπως το έκζεμα και η δερματίτιδα.

  • Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε λιπαρά, το βούτυρο κακάο έχει μια πιο πλούσια και πυκνότερη αίσθηση σε σύγκριση με άλλα ενυδατικά προϊόντα ή συστατικά. Συχνά συγκρίνεται με το βούτυρο καριτέ, το οποίο προέρχεται από τους σπόρους του δέντρου shea που βρίσκεται στη Δυτική και Κεντρική Αφρική. Το βούτυρο καριτέ έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα, αν και δεν μυρίζει τόσο γλυκά όσο το βούτυρο κακάο! Το βούτυρο καριτέ περιέχει επίσης βιταμίνες που πιστεύεται ότι βοηθούν στην αποκατάσταση της βλάβης του δέρματος και στην ταχεία επούλωση του από τραύματα.

Δες στο βίντεο που ακολουθεί μια DIY συνταγή για ενυδατικό βούτυρο κακάο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here