Ψυχικό μπλοκάρισμα: Μάθε να αντιμετωπίζεις τους φόβους σου

Ο φόβος που έχουμε μέσα μας μπορεί να διαλυθεί όταν έχουμε το θάρρος να τον κοιτάξουμε κατάματα και να τον αντιμετωπίσουμε απαλλαγμένη από αρνητικά ένστικτα.

Δημιουργείται συνήθως ως προσπάθεια του μυαλού μας για να ελέγξουμε το μέλλον, ένα μέλλον για το οποίο το μόνο που ξέρουμε είναι ότι δεν υφίσταται.

Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσετε τους ψυχολογικούς σας φόβους και τα προβλήματα που πηγάζουν απ’ αυτούς και σας κρατάνε πίσω είναι να καλλιεργήσετε μεθοδικά την επίγνωση, και την επαφή σας με τον εσωτερικό σας εαυτό.

Όλοι μας γνωρίζουμε, πως ό,τι κι αν κάνουμε, ότι κι αν αισθανθούμε, ό,τι κι αν σκεφτούμε, υπάρχει κάτι μέσα μας ,μία εσωτερική φωνή η οποία είναι ικανή να παρατηρεί  τα πάντα και να προσπαθεί να μας προειδοποιήσει ώστε να μην μπλοκάρουμε.

  • Αν ο νους μας, αντί να προσπαθεί να ελέγξει μια σκέψη  με άλλες σκέψεις που σχεδόν πάντα  το παρελθόν και το μέλλον,  όπου είναι δηλαδή ισχυρές χρονικές περίοδοι που δεν υφίστανται στην ουσία της ζωής μας , αλλά το στίγμα τους μένει αναλοίωτο λόγο των εμπειριών που ζήσαμε, τότε θα δούμε ότι η ατμόσφαιρα του φόβου εξαφανίζεται, και τη στιγμή που ο φόβος παύει να είναι παρών, σταματάει και η ανάγκη μας για έλεγχο. και έτσι αυτομάτως νοιώθουμε και ελεύθεροι και ευτυχισμένη διότι έχουμε πετύχει την κάθαρση.
  • Κάποιοι πιστεύουν ότι το αντίθετο συναίσθημα της Αγάπης είναι το μίσος. Αυτό δεν ειναι αλήθεια:
  • Ο αντίποδας της Αγάπης είναι ο φόβος!
  • Κάντε ένα πείραμα και προσπαθήστε να Φανταστείτε τον εαυτό σας σαν ένα άδειο μπουκάλι. Αν επιλέγετε κατά τη διάρκεια της ζωής σας να γεμίζετε το «μπουκάλι» σας με φόβο και οτιδήποτε αρνητικό, τότε δεν θα περισσεύει καθόλου χώρος για την Αγάπη και γενικά τα θετικά συναισθήματα.

Αντίθετα, εάν «ανοίξετε» το «μπουκάλι και το γεμίζετε με Αγάπη, τότε δεν θα υπάρχει καθόλου χώρος μέσα σας για να αναπτυχθεί ο φόβος και έτσι θα καταφέρετε να ζήσετε μία ψυχική υγιή ζωή.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές για την ψυχική υγεία:

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here