Τουρκική απάντηση για την απέλαση του Γ. Βαρυθυμιάδη: «Δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εισόδου»


Ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για το περιστατικό με την κράτηση και την απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

«Βρίσκουμε παράδοξη και απορρίπτουμε την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το ότι δεν επετράπη η είσοδος στη χώρα μας ενός Έλληνα υπήκοου, που είχε απλό διαβατήριο, και δεν είχε επίσημο τίτλο» αναφέρεται σε ανακοίνωση εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το περιστατικό της απέλασης του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γ. Βαρυθυμιάδη.

«Υπενθυμίζουμε στην Ελλάδα πως η εξουσία να θέτει προϋποθέσεις εισόδου αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα του κάθε κράτους. Στον Έλληνα υπήκοο, που δεν πληρούσε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις εισόδου, δεν επετράπη να μπει στη χώρα μας και εστάλη πίσω στη δική του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, σύμφωνα με τους κανόνες της ICAO και τους νόμους μας. Κατά τη διαδικασία του επετράπη να έρθει σε επαφή με το προξενείο του».

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας που κρατήθηκε για έξι ώρες από τις τουρκικές αρχές στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης επέστρεψε το βράδυ της Παρασκευής στην Αθήνα. Εμφανώς ενοχλημένος από τη μη παρουσία ελληνικών αρχών σε όλη τη διάρκεια του συμβάντος ο κ. Βαρυθυμιάδης, τόνισε πως θα συνεχίσει να μάχεται για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Όπως σημείωσε, έχει παρατηρηθεί ότι η Τουρκία έχει καταρτίσει λίστες με ονόματα ανθρώπων που μάχονται για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, τονίζοντας πως δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τον λαό της γειτονικής χώρας, πλην όμως περιστατικά σαν αυτό της Παρασκευής θα του δώσουν ακόμα περισσότερο θάρρος για να συνεχίσει τον αγώνα του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ