Φωτιές: Ποιες είναι οι τρεις προϋποθέσεις για να επιχειρήσει ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος


Ποιες είναι οι τρεις βασικές προϋποθέσεις για να επιχειρήσουν τα ενάερια μέσα σε μια προσπάθεια κατάσβεσης φωτιάς.

Πυροσβεστικό αεροσκάφος, που είχε ενοικιαστεί από τη Ρωσία και μετέφερε 8μελές πλήρωμα, συνετρίβη στη νοτιοανατολική Τουρκία, έγινε σήμερα γνωστό από τη γενική διεύθυνση Δασών της χώρας. Ωστόσο, εγείρεται το θέμα των προϋποθέσεων για πετάξει ένα ενάριο μέσο.

Οι τρεις βασικές προϋποθέσεις για να επιχειρήσουν τα ενάερια μέσα

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε εξηγήσει, αναφορικά με τα πύρινα μέτωπα στη χώρα μας, ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς είχε πει: «πρέπει να γίνει ξεκάθαρο όμως κάτι: είναι πολύ επικίνδυνο, με τους κάδους, με τα υψηλής τάσης καλώδια και τους πυλώνες, στα τυφλά να πετάνε οι πιλότοι μας».

Παράλληλα, σημείωσε «το έχω πει ξανά και θα το τονίσω: η χαμηλή ορατότητα, οι ισχυρές αναταράξεις που δημιουργούνται στην περιοχή της φωτιάς – η φωτιά δημιουργεί ένα μικροκλίμα, το ξέρετε οι περισσότεροι από την εμπειρία σας. Και έχω πει το εξής: ότι για να πετάξουν τα εναέρια χρειάζεται να υπάρχουν και να πληρούνται τρεις βασικές προϋποθέσεις: να έχει διασφαλιστεί το πώς θα προσεγγίσουν, πού ακριβώς θα ρίξουν και κυρίως πώς θα φύγουν. Αν έστω και μία από αυτές τις προϋποθέσεις δεν πληρείται, δεν είναι εφικτή η πραγματοποίηση των ρίψεων».

Τουρκία: Το χρονικό της συντριβής του αεροσκάφους

«Την ώρα που επιχειρούσε στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς κοντά στην πόλη Καχραμανμάρας, ένα Be-200, που είχε ενοικιαστεί από τη Ρωσία, συνετρίβη. Ομάδες διάσωσης έχουν σταλεί στο σημείο της συντριβής. Τα πλήρωμα αποτελείτο από 8 ανθρώπους, έξι από τη ρωσική ομάδα και δύο από τη γενική διεύθυνση Δασών (της Τουρκίας)», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η γενική διεύθυνση Δασών της Τουρκίας.

Τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες όπου διακρίνεται καπνός που έχει υψωθεί σε μια ορεινή περιοχή.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας γνωστοποίησε σήμερα ότι πέντε Ρώσοι και τρεις Τούρκοι επέβαιναν στο αεροσκάφος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στα Άδανα, λίγο πριν από την προσγείωσή του, σύμφωνα με τον στρατό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ