Κορωνοιός Γιατροι: Δείτε τι ζητάει η ομοσπονδία γιατρών από το υπουργείο υγείας

Σε μία προσπάθεια να αναχαιτιστεί η πανδημία αλλά και να απαλυνθεί η μεγάλη πίεση στα δημόσια νοσοκομεία οι γιατροί προέβησαν σε μία τεράστια έκκληση προς το υπουργείο υγείας, ώστε να καταφέρουν να αυξήσουν το ιατρικό προσωπικό τους.

  • Πιο συγκεκριμένα η πανελλήνια ομοσπονδία γιατρών και φροντίδας ζητάει απελπισμένα από το υπουργείο υγείας να ψηφίσει μία ειδική μεταρρύθμιση που θα μπορεί να επανεντάξει όσους έμπειρους γιατρούς  έχουν απολυθεί ξανά στο δυναμικό του νοσοκομείου προκειμένου να ισχυροποιηθεί το δυναμικό μηχανικό και να καταφέρουν να το κρατήσουν ισχυρό , αφού όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομές της υγείας έχουν κουραστεί πάρα πολύ όλο αυτό το διάστημα. Επίσης ζητάει και την επιστροφή των γιατρών που απολύθηκαν από τα κέντρα υγείας προκειμένου να ισχυροποιήσει και αυτά ,αφού πλέον οι περισσότεροι γιατροί του δημοσίου μετακινούνται σε ιδιωτικά αλλά και δημόσια νοσοκομεία ώστε να βοηθήσουν με την γνώση τους όλους όσους το έχουν ανάγκη.
  • Η παραπάνω ενέργεια κάνει τα ιατρικά κέντρα να αδειάζουν από ιατρούς και αυτό δημιουργεί δυσκολίες στους πολίτες που για να γράψουν φάρμακα η να πρέπει να εξεταστούν να τρέχουν στα νοσοκομεία τα οποία ασφυκτιούν και να έχουν και τον κίνδυνο μήπως μολυνθούν από τον ιό.

  • Έτσι λοιπόν στην επιστολή που έστειλε τόνισε ότι αν λυθεί η δικαστική διαμάχη και αυτοί οι ιατροί επιστρέψουν θα υπάρξει μεγάλη ισχυροποίηση του ιατρικού χώρου και ότι στην παρούσα φάση η κυβέρνηση θα έπρεπε να μεσολαβήσει για να κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου να ενδυναμωθεί ο χώρος της δημόσιας υγείας.

Παρακάτω δείτε ακριβώς τι ζήτησαν με την επιστολή που έστειλαν στο υπουργείο υγείας

  • Άμεση νομοθετική ρύθμιση (τροπολογία ή πράξη νομοθετικού περιεχομένου) προκειμένου να επιστρέψουν οι γιατροί στα Κ.Υ.
  • Άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων των Κ.Υ. και νοσοκομείων.
  • Μοριοδότηση των επικουρικών γιατρών.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές του Πανελλήνιου συλλόγου Ιατρών

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here