Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων: Γιατί το 50% των εμβολιαζομένων έχει ισχυρότερες παρενέργειες

Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων: Εάν πέσετε σε αυτήν την ομάδα, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για πιο εμφανείς αντιδράσεις στον εμβολιασμό. Με εκατομμύρια ανθρώπους να λαμβάνουν το εμβόλιο COVID καθημερινά, συνεχίζουμε να μαθαίνουμε περισσότερα σχετικά με τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου. Όπως αποδεικνύεται, η εμπειρία είναι πολύ διαφορετική μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων και οι ειδικοί στον τομέα της υγείας προσπαθούν να μάθουν το γιατί.

Μια πρόσφατη μελέτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) διαπίστωσε ότι μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων έχει ισχυρότερες αντιδράσεις στο εμβόλιο από άλλους. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε αν πέφτετε στο μισό των ανθρώπων που έχουν πιο αισθητή αντίδραση στο εμβόλιο κορωνοϊού και για περισσότερη καθοδήγηση από το Κέντρο CDC, το CDC μόλις έδωσε αυτήν τη νέα προειδοποίηση για τη δεύτερή σας λήψη εμβολίου COVID.

Καταπολέμηση της covid εύκολα

Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ισχυρότερες παρενέργειες του εμβολίου από τους άνδρες.

Μια μελέτη της 19ης Φεβρουαρίου από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC διαπίστωσε ότι οι γυναίκες τείνουν να έχουν ισχυρότερες παρενέργειες από το εμβόλιο COVID από τους άνδρες.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 79% των αναφερόμενων ανεπιθύμητων ενεργειών προήλθαν από γυναίκες. Μόνο το 61% των εμβολίων χορηγήθηκε σε γυναίκες, πράγμα που σημαίνει ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν δυσανάλογα ανεπιθύμητες ενέργειες από τη λήψη.

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν από τις γυναίκες ήταν πονοκέφαλος (22%), κόπωση (17%) και ζάλη (17%). Η μέση ηλικία των γυναικών που ανέφεραν ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό τους ήταν 42 ετών.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι γυναίκες έχουν ισχυρότερες παρενέργειες λόγω των οιστρογόνων. Σύμφωνα με την Γραμμή Υγείας Healthline, οι ειδικοί υποψιάζονται ότι τα επίπεδα των οιστρογόνων των γυναικών είναι ο λόγος που αντιμετωπίζουν ισχυρότερες παρενέργειες εμβολίου.

Το οιστρογόνο βοηθά στην ενεργοποίηση της ανοσολογικής απόκρισης σε ασθένειες, και ως εκ τούτου και στα εμβόλια.

Από την άλλη πλευρά, οι άνδρες τείνουν να έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς πράγματι μειώνουν ή επιβραδύνουν την ανοσοαπόκριση. “Στις γυναίκες υπάρχει μια πληθώρα και ισχυρότερη απάντηση [σε πολλά εμβόλια]”, δήλωσε ο Larry Schlesinger, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ινστιτούτου Βιοϊατρικής Έρευνας του Τέξας στο Σαν Αντόνιο. “Στην πραγματικότητα υπάρχει πολλή επιστήμη πίσω από αυτό.” Ουσιαστικά, τα οιστρογόνα ενθαρρύνουν το σώμα να παράγει περισσότερα Τ-κύτταρα, τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν ισχυρότερη απόκριση, εξήγησε ο Schlesinger. Σημείωσε ότι ισχυρότερες αποκρίσεις εμβολίου στις γυναίκες έχουν μελετηθεί σε πολλαπλά εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου του κίτρινου πυρετού της γρίπης και των εμβολιασμών DTP.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here