Δέσποινα Βανδή: Στην ορεινή Ναυπακτία με την Ευγενία Σαμαρά

Με την Ευγενία Σαμαρά στο πλευρό της η οικοδέσποινα μάς ξενάγησε στις παραδοσιακές γωνιές της περιοχής «βουτώντας» σε μία μοναδική περιπέτεια μες στη φύση. Οι δυο κυρίες ανακάλυψαν διαδρομές για downhill, αντίκρισαν επιβλητικούς καταρράκτες, και διέσχισαν γκρεμούς πάνω σε συρμάτινα γεφύρια ακολουθώντας τον ποταμό Εύηνο στην πιο γνωστή πίστα για ράφτινγκ.

Η ηθοποιός μίλησε για το πώς διαχειρίστηκε τον χρόνο της στην καραντίνα. Αρχικά, όπως είπε, όλα κύλησαν αρμονικά με την ίδια να απολαμβάνει τον ελεύθερο χρόνο που της δόθηκε μετά από πολύ καιρό που δούλευε αδιάκοπα. Ωστόσο, στη δεύτερη καραντίνα η κατάσταση διαφοροποιήθηκε διότι της έλειψαν οι παλιοί ρυθμοί της και η δημιουργία. «Στην πρώτη καραντίνα ήμουν τύπου μάς έκαναν δώρο, θα ξεκουραστούμε γιατί δούλευα πάρα πολύ και στη δεύτερη την “άκουσα” γιατί μου έλειπε η δημιουργία».

Στη συνέχεια, σε μία από τις στάσεις τους χαλάρωσαν και μίλησαν για τα οφέλη του διαλογισμού όπως τα βιώνουν έχοντας εντάξει την πρακτική αυτή στην καθημερινότητά τους. «Διαλογίζομαι, μ΄αρέσει πάρα πολύ, το ανακάλυψα τα τελευταία 4 χρόνια» είπε η Ευγενία με την οικοδέσποινά της να προσθέτει: «Εγώ τους τελευταίους 6 μήνες, μέσα στην καραντίνα το ανακάλυψα κι αυτό. Λειτουργεί».

Δείτε το επεισόδιο εδώ:

Ενώ μια ανάσα πριν από την Εθνική Επέτειο, η Δέσποινα Βανδή την Κυριακή ταξιδεύει σε δύο τόπους που έπαιξαν τον πιο καθοριστικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση. Χωρίς να ξεχνά όλους τους τόπους που συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην Επανάσταση και συνεχίζουν να γεμίζουν περηφάνια τους ντόπιους, αναδεικνύει τα δύο γεγονότα που καθόρισαν τον Αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία

Το «My Greece» πιάνει το νήμα από την αρχή, από το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, εκεί όπου ο Παλαιών Πατρών Γερμανός σήκωσε το λάβαρο της Επανάστασης, για να συνεχίσει με την απελευθέρωση των Καλαβρύτων και μετά της Πάτρας. Την ιστόρηση των γεγονότων και την ξενάγηση στα ιερά κειμήλια του Αγώνα κάνει ο ηγούμενος της Μονής, Γέροντας Ευσέβιος. Συνοδοιπόροι της Δέσποινας Βανδή σε αυτό το ταξίδι οι καλοί της φίλοι, Παρθένα Χοροζίδου και Φωκάς Ευαγγελινός.

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here